Berta Sándor

Olcsóbban gyárthatja a hajlítható kijelzőket az LG

Az LG Display egy olyan gyártási módszert fejlesztett ki, amelynek a segítségével olcsóbban készíthetők el a hajlítható képernyők.

Az új megoldást a dél-koreai Jeonju városában rendezett International Workshop on Flexible & Printable Electronics keretében mutatta be a társaság. Kim Kyung-min, az LG Display kutatási és fejlesztési részlegének munkatársa kifejtette, hogy a hajlítható kijelzők gyártásakor az eddig használt alumíniumdrótok helyett a jövőben rézt fognak alkalmazni és fontos szerep jut majd az úgynevezett "roll-to-roll" technológiának is. Ez a két dolog segíthet abban, hogy csökkenthetők legyenek a gyártási költségek.

A szakember hozzátette, hogy a "roll-to-roll" technológiával készített panelek jobban hajlíthatóbbak, mint a korábbi modellek. Azáltal, hogy az alumíniumdrótokat lecserélték rézre, nemcsak a gyártási költségeket csökkentek, hanem egyúttal magasabb felbontás is megvalósítható, s mérsékelhető az egészségre és a környezetre káros anyagok kibocsátása. Kim Kyung-min hangsúlyozta, hogy az LG Display rendelkezik a szükséges felszereléssel, így ennek köszönhetően már megtették az előkészületeket a "roll-to-roll" technológia gyártás közbeni használatára.

Bennfentesek szerint az LG Display már birtokában van annak a technológiának, ami lehetővé teszi a teljesen összetekerhető képernyők készítését is, egyelőre azonban nem lehet tudni, hogy ezek a kijelzők mikor és milyen készülékekben jelenhetnek meg. A legvalószínűbbnek azonban az tűnik, hogy az első ilyen képernyők a táblagépekbe fognak bekerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #1
    Végre eltűntek a domború torzítós crt képernyők,erre megint vissza hozzák?
    Mindig is rühelltem a torzított képeket.