Gyurkity Péter

HTC: jön a Desire 820s, frissült az M7 és M8

A tajvani gyártó újabb változatot dob piacra, miközben zászlóshajóit az Android 5.0-val frissíti.

A HTC nem tétlenkedik az utóbbi időben, hiszen – amint arról mi is folyamatosan beszámoltunk – a Desire 820 bemutatásával egy újabb példány révén igyekszik még jobban lefedni a mainstream szegmenst, ezt pedig egy mini változat gyors piacra dobása követte. Most egy újabb példányt mutattak be az érdeklődőknek.

A Desire 820s megtartja az eredeti példány 5,5 hüvelykes kijelzőjét, amely minden valószínűség szerint ezúttal is 720p felbontást támogat. Ehhez azonban ezúttal nem a Qualcomm, hanem a MediaTek chipjét párosítják, egészen pontosan az MT6752 típusú processzort, amely nyolc, 1,7 GHz-en futó Cortex-A53 magot kínál, a Mali T760 grafikus vezérlővel kiegészítve azokat. A 64 bites architektúra támogatása szintén megoldott, a további hardveres jellemzők között pedig 2 GB RAM, egy 16 GB-os belső tároló, BoomSound előlapi hangszórók, egy 13 és egy 8 megapixeles kamera, valamint LTE-elérés kapott helyet. A megjelenés menetrendjét és a piaci árat egyelőre nem ismerjük, a debütálásra azonban ezúttal is Kínában kerül majd sor.


Eközben nem feledkeznek meg a szép lassan korosodó zászlóshajókról sem, amelyek esetében már korábban ígéretet tettek arra, hogy az Android 5.0 alkalmazására nem kell sokat várnunk. Ez így is lesz, mivel egy Twitter-bejegyzésben bejelentették, hogy megérkezett a Lollipop forráskódja a Google-től, vagyis megkezdhetik a munkát a szükséges változtatások kialakításán. Amennyiben sikerül tartani a korábban ígért menetrendet, november 3-tól számolva 90 napon belül meg is jelenik majd a frissítés, amelyet mind az One (M7), mind pedig az One (M8) esetében kipróbálhatunk.

Egyes pletykák szerint az M8 esetében a jelenleg is elérhető Sense 6 UI párosul majd az operációs rendszerhez, a 7-es verzió itt némileg csúszni fog.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!