Gyurkity Péter

Bőre alá beültetett NFC-chippel él egy férfi

A technológia iránti érdeklődés újabb akadályt döntött le, az NFC-chipek testünkben is helyet kapnak.

Az NFC a mobilfizetések, valamint az ezt támogató különböző kártyák, okostelefonok és leolvasók terjedésével egyre gyakrabban része életünknek. Ezt a folyamatot egészítette ki és egyben gyorsította fel egy floridai férfi, aki saját kézfejébe ültette be az általa megrendelt chipet, célja pedig egy második példány beszerzése.

Robert Nelson saját Google+ hírfolyamában számolt be a beszerzéssel és a beültetéssel, valamint az azt követő mindennapi élményekkel kapcsolatban, itt képeken is szemügyre vehetjük az egyes lépéseket. A férfi a Dangerous Things nevű cég ajánlatát vette igénybe, 100 dolláros áron rendelve meg az általuk összeállított csomagot, amely egy steril injekciót, valamint az abban, pontosabban a bőr alá befecskendezett folyadékban úszó, 13,56 MHz-es órajelen futó NTAG216 RFID chipet tartalmazta. Ez teljes mértékben kompatibilis az NFC-szabvánnyal, így a férfi azt remélte, hogy számos meglévő szolgáltatást tud majd felhasználni a mindennapok során.


Ebben nem is kellett csalatkoznia, bár maga a beültetés nem olyan egyszerű, mint azt hihetnénk. A cég nem ajánlja a saját magunkon elvégzett mini-operációt, ehhez érdemes ellátogatnunk egy tetováló, avagy piercing szalonba – arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy magát az eljárást egyetlen hivatalos szerv sem hagyta jóvá, így annak minden következményét magunkon kell viseljük. A Dangerous Things a maga részéről egy saját alkalmazást kínál, ez 32 bites jelszavas védelmet, valamint a chip végleges lezárását megakadályozó szoftvert kínál, ami pedig a felhasználást illeti, itt saját fantáziánkra vagyunk bízva.

Nelson az első körben azt oldotta meg, hogy telefonja kézbevételével azonnal fel is oldja azt, tervezi azonban az autó, a garázs, valamint a lakás ajtajának hasonló módon történő automatikus kezelését. Jobb kezébe szintén szeretne egy ilyen chipet beültetni, hogy további funkciókat érjen el, és bár egyelőre semmilyen mellékhatást nem tapasztalt, ahhoz valószínűleg hónapokra, vagy netán évekre lesz szükség, hogy ezek nyilvánvalóvá váljanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bandypappa #5
    Embereknél sem okoz. Most még opcionális a csippelés, de eljön az az idő amikor mindenkibe kötelező lesz, már a lovakba is kötelező...
  • gemihu #4
    És mi lesz,ha kijön az NFC2 vagy NFC3 .. ?
  • Sith #3
    A cikk azért adott egy ötletet, lehet neki kezdek egy fejlesztésnek, nehogy már bármilyen idegen kutya bemehessen Kleó házába....
  • paby88 #2
    és ha beszarik akkor meg ki kel műteni vagy ráér ott lenni?
  • norbi4567 #1
    A kutyákba is ilyeneket raknak nem?
    Akkor embereknél miért okozna problémát?