Gyurkity Péter

Bemutatkozott a HTC Desire Eye

A HTC az okostelefon mellett új szoftvereket és a várva-várt kamerát is bemutatta.

Megszokhattuk, hogy az egyes gyártók új fejlesztéseiről már hetekkel a hivatalos esemény előtt megjelennek bizonyos információk. A HTC esetében sok mindent nem hagytak a fantáziánkra, hiszen szinte minden várható új megoldásról kiszivárogtak a részletek – ezeket most a hivatalos csatornán keresztül is megismerhettük.

A Double Exposure elnevezésből sejteni lehetett, hogy a kamerán, pontosabban az egyes tartalmak rögzítésén és azok megosztásán lesz a hangsúly, ez pedig így is történt. Elsőként a kapcsolódó szoftvereket és szolgáltatásokat mutatták be, ezeket pedig Eye Experience néven egy csomagban foglalták össze. Itt a szoftveres frissítés révén lehetőséget kapunk arra, hogy a telefont 2 másodpercig magunk felé tartva automatikusan készítsünk selfie-képeket, ezeket pedig szóbeli utasítással is rögzíthetjük.

A telefonokon lévő két kamera akár egyszerre készíthet képeket és videókat, mi több, az egyes személyeket az arcfelismerő funkció révén át is helyezhetjük egyik fotóról a másikra. A videochat során egyszerre legfeljebb 4 arcot követhetünk, ezek külön, állandóan fókuszban tartva jelenhetnek meg, hogy a külső körülmények zavaró hatását kiszűrjük, de ugyanilyen könnyen, egyetlen kattintással oszthatjuk meg kijelzőnk tartalmát a videóbeszélgetések közben. A frissítés a HTC One esetében novemberben válik elérhetővé.


Ezt követően lerántották a leplet az új HTC Desire Eye okostelefonról, amely egy 5,2 hüvelykes, Full HD felbontást támogató kijelzővel, két 13 megapixeles dual-LED Flash kamerával, két eltérő színű műanyag egyvelegéből álló unibody külsővel, valamint zajszűréssel kiegészített BoomSound hangzással jelenik meg. A hivatalos blogban néhány további hardveres részletet is megosztottak a nagyközönséggel, eszerint a listán továbbá egy Snapdragon 801 chip, valamint 4G-elérés szerepel még, a megjelenés az EMEA régióban is október vége előtt várható.

A Zoe néven fejlesztett app külön szegmenst kapott a rendezvényen, ami annak köszönhető, hogy a videoszerkesztő szoftver a bétatesztet követően immár minden Android 4.3-at futtató készüléken, valamint hamarosan iPhone okostelefonokon is elérhetővé válik. Ezzel még könnyebbé válik a meglévő állóképek, videók, illetve háttérzene egyesítése, a rövid élményvideók elkészítése, amely reményeik szerint alapvető módon változtatja meg megosztási szokásainkat, hiszen a tartalmak utólagos kiegészítése, ezáltal pedig a kollaboráció is egyszerűbbé válik.


Az RE-kamera elsősorban azoknak segít, akik egyszerre szeretnék megélni és rögzíteni a fontosabb élményeket, pillanatokat. Ezt kis méretével, valamint az egyszerű kezeléssel érné el, hiszen a kézbevétellel automatikusan aktiválja magát, egyetlen gombja pedig a rögzítésre szolgál (ezt lenyomva tartva váltunk videó-üzemmódba). A 16 megapixeles CMOS-szenzorral 1080p felbontású videókat rögzíthetünk, a látószög 146 fokos, itt a slow-motion funkció is elérhető, a kapcsolódó app révén pedig okostelefonunkon akár azonnal, menet közben nyomon követhetjük az eseményeket - a telefonon vagy felhőben történő automatikus tárolás gondoskodik a még nagyobb kényelemről. A megjelenés az USA-ban novemberben, a többi régióban ezt követően esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!