Gyurkity Péter

Google: új Nexus és Android One telefonok

A cég hamarosan további Android One és Nexus okostelefonokkal jelentkezik.

Néhány nappal ezelőtt írtunkarról, hogy a Google – indiai partnereivel közösen – bejelentette az Android One program keretében elkészült első három okostelefon elrajtolását, amelyek a központi szoftveres frissítéssel, valamint kedvező árukkal csábítják a felemelkedőben lévő ország felhasználóit. Most további készülékek érkezéséről futottak be hírek.

Arról már szintén esett szó, hogy a Nexus 9 táblát a szegmensbe ezzel visszatérő HTC gyártaná le, ez pedig egy magát megnevezni nem kívánó forrás szerint alig néhány hét múlva, egészen pontosan október 16-án mutatkozik majd be a nagyközönség előtt. Ezt rövid időn belül követné a Nexus 6 okostelefon, amely esetleg Nexus X néven jelenik meg, köszönhetően annak, hogy ez utóbbi gyártásáért a Motorola a felelős, amely egyelőre Shamu kódnéven dolgozik a készüléken.

Ez utóbbi fejlesztésről immár egy kép is megjelent, ezen pedig egy, az új Moto X-re nagyon is emlékeztető, annál azonban jóval nagyobb példányt láthatunk, amely a források szerint néhány alapvető különbséggel jelenne meg. Először is, a kijelző mérete a Nexus 6 esetében egészen 5,9 hüvelykre ugrana, az akkumulátor pedig egy szintén méretesebb példány lenne, a maga 3200 mAh-s kapacitásával. Ezt egy négymagos Snapdragon 805 chip, 3 GB RAM, egy 12 és egy 2 megapixeles kamera, valamint Quad HD felbontás és 498 ppi pixelsűrűség egészítené ki, az Android L kíséretében (maga a szoftver egyelőre a fejlesztők számára áll rendelkezésre, megjelenésére november első napjaiban kerülhet sor).

Az Android program eközben egy második körrel bővülne ki, mégpedig decemberben, legalábbis egyes indiai lapok szerint. Arról még nem esett szó, hogy ezen készülékek miben kínálnak majd előrelépést a nemrég megismert három példányhoz képest.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!