Gyurkity Péter

A G2-re épülne a Google Nexus 5

A legújabb pletykák szerint mégis az LG készítené a Nexus 4 közvetlen utódát, amely belsejét és külsejét illetően leginkább az Optimus G2-re hajazna.

A Nexus 5 okostelefonnal kapcsolatban több alkalommal felmerültek újabb és újabb információmorzsák, szó esett már a hardveres specifikációról, valamint a Google lehetséges új partnereiről, már csak azért is, mert egyesek szerint nem az LG gyártaná a sorban következő készüléket. Ez utóbbit ugyan májusban a dél-koreai cég egyik vezetője is megerősítette, ám most mégis tőlük várják a fejlesztést.


Egy számukra hazai lap ugyanis a telefon részleteit sorolja fel, kiemelve, hogy ezt a változatot is az LG készítené. Ahogy annak idején a Nexus 4 az Optimus G-t vette alapul, most a Nexus 5 az Optimus G2-re épülne, megtartva annak főbb jellemzőit. Ennek megfelelően 5,2 hüvelykes, 1080p felbontást támogató IPS LCD kijelző, 2,3 GHz-es Qualcomm Snapdragon 800 processzor, 2 (esetleg 3) GB RAM, egy 13 megapixeles hátoldali kamera, LTE-elérés, valamint egy 2700 mAh-s akkumulátor található a listán, a hangerőszabályzó gombok pedig ugyanúgy a készülék hátoldalán kapnának helyet.

Érdekesség, hogy a hardveres oldalon nem sok változást tapasztalni a márciusi információkhoz képest, amelyekben többek között megemlítették, hogy az LG Megalodon kódnév alatt dolgozik a készüléken. A nagy különbség, hogy a Google márkaneve alatt megjelenő telefon az alapértelmezett kezelőfelületre épülne, hasonlóan a család eddigi tagjaihoz, ezt pedig immár az Android 5.0, azaz a Key Lime Pie szolgáltatná.

Ezek után nem meglepő, hogy a megjelenésre a jól értesültek szerint nem augusztusban, hanem valamikor októberben kerülne sor, hogy minden készen álljon a szoftver terén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • crissprivat #2
    IP67-es lehetne és tuti kis teló lenne.
  • zsolt501 #1
    Kíváncsi vagyok, hogy ebben lesz e már lehetőség a memóriakártya használatra, mert nálam ennél vérzik el a Nexus.