Gyurkity Péter

Kiszivárogtak a Nexus 6 részletei

A jelek szerint némileg kisebb kijelzővel, ám erős jellemzőkkel jelenhet meg a Motorola készüléke.

Július utolsó napjaiban mi is hírt adtunk a Motorola állítólagos új fejlesztéséről, amely ezúttal a Nexus családot bővítené ki, valószínűleg még a korábbi együttműködés és a házon belüli kapcsolat eredményeként. Akkor még egy 5,9 hüvelykes megoldásról szóltak a hírek, most azonban egy GFXBench benchmark eredmény révén némileg pontosabb adatokat kaptunk.

A valóban a Motorola által gyártandó Nexus 6 eszerint egy némileg kisebb, egészen pontosan 5,2 hüvelykes érintőképernyőt kap, amely alapján akár Nexus 5 néven is piacra dobhatnák, mivel azonban ez a név már foglalt, minden bizonnyal az előbbi változat mellett döntenek, kissé megkavarva így a potenciális vásárlókat. A GFXBench adatok elismerésre méltóak, ezek alapján ugyanis 2392 x 1440 pixel felbontásra számíthatunk, ami a szintén itt megjelenő szoftveres gombok miatt jó eséllyel pontosan az LG G3 által nyújtott méretet nyújtja majd. A Shamu kódnéven futó megoldás azonban a benchmark alapján még a Dél-Koreának szánt LG G3 Cat 6 okostelefont is maga mögé utasítja, annak ellenére, hogy ez utóbbi az Adreno 420 grafikus vezérlőre támaszkodik.

Ami a pontos hardveres listát illeti, azon itt is egy négymagos Qualcomm Snapdragon 805 chip szerepel, amely azonban jelen esetben már 2,6 GHz-en fut. Ezt 3 GB RAM, egy 32 GB-os belső tároló, egy 12 megapixeles, 4K-felbontású videók rögzítésére is alkalmas hátoldali kamera, valamint annak mindössze 2 megapixeles előlapi társa szerepel, a szoftveres oldalon pedig az egyelőre konkrét verziószámot nélkülöző Android L fut majd. Ezzel a Google egy kifejezetten csúcskategóriás megoldással egészíti ki a családot, amely egyébként a táblák szegmensében a HTC által készítendő Nexus 8 révén tovább bővül.

Az elkövetkező hetekben várhatóan további információk látnak majd napvilágot a készülékről, de a hivatalos megjelenéstől sem lehetünk messze.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szomferi #4
    nem fog, mert Adreno 420 van alatta
  • Irwine #3
    Ja, BSG, de sztem tök f.sza! :)
  • Zoli007 #2
    Látom valakit a BSG ihletett :D
  • CairoJack #1
    Bár lenne belőle egy kisebb tesó, és bár így nézne ki. A felbontás viszont túlzásba vitték, valszeg laggolni fog.