Gyurkity Péter

Motorola: X+1 és egy új Nexus-telefon

Külső források szerint a gyártó egyszerre két eltérő megoldással is készül, ezek egyike már fotón szerepel.

Csaknem egy évvel ezelőtt dobta piacra az akkor még a Google tulajdonában lévő Motorola új zászlóshajóját, amely Moto X néven jelent meg. Ennek frissítése lenne a Moto X+1, amely a híradásokban ugyan már többször felbukkant, ám fényképen most először vált láthatóvá.


A külső forrástól származó felvétel természetesen nem tekinthető garanciának, ám a semminél így is több, pláne úgy, hogy a fotó több más értesüléssel együtt érhető el. A képen egy valamivel nagyobb készüléket látunk, amely mások szerint 4,7 hüvelykes helyett ezúttal egy 5,1 hüvelykes kijelzőt kapna, kapacitív gombok és microSD-bővítés lehetősége nélkül. A fém keret és a fából készült hátlap mellett egy dual-LED flash hátoldali kamera vehető itt még ki, ezt a pletykák szerint 1080p felbontás, Snapdragon 800 chip, 2 GB RAM, 32 GB-os belső tároló, egy 12 és egy 5 megapixeles kamera, valamint egy 2900 mAh-s akkumulátor egészíti ki, a megjelenés hozzávetőleges időpontját azonban még nem ismerjük.




Felmerült a napokban azonban, hogy a Lenovo által átvett cég a Google embereivel közösen egy új Nexus okostelefonon is dolgozik, amely egy meglehetősen méretes érintőképernyőt kapna. A fejlesztés 5,9 hüvelykes kijelzővel jelenne meg, kódneve pedig a némileg furcsán hangzó Shamu, amely elnevezés szintén többször szerepelt már különböző híradásokban, ám akkor még nem egy konkrét megoldáshoz kötötten. Hivatalos információ ezzel kapcsolatban sem elérhető, bár azt a forrás is megjegyzi, hogy még amennyiben igaz is a hír, a hardveres tervek gyorsan változnak, így még semmi nem vehető biztosra.

A Google és a Motorola állítólag október-november folyamán mutatná be a készüléket, ami egybeesik az eddig megszokott menetrenddel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!