Berta Sándor

Mobil számítógépet tervez az SAP

Az eddig üzleti szoftvereket fejlesztő óriáscég immár egy hardvert is piacra akar dobni.

Az SAP még tavaly januárban nyújtotta be azt a szabadalmát, amely egy olyan összehajtható mobil eszközre vonatkozik, amit csupán néhány mozdulattal át lehet alakítani. Így a készülék használható akár okostelefonként, táblagépként, laptopként és elektronikus könyvolvasóként, attól függően, hogy a felhasználónak éppen mire van szüksége.


Az óriáscég azt szeretné, hogy ha az emberek minden lehetséges konfigurációban elérhetnék az összes funkciót. Így, ha a termék éppen okostelefonként működik, akkor a tulajdonos elolvashatja a kapott e-mailjét, majd miután átalakította az eszközt notebookká, megírhatja a válaszlevelet. Az elképzelés első pillanatra meglehetősen érdekesnek és furcsának tűnik, hiszen a német társaság eddig kizárólag üzleti szoftverek kifejlesztésével foglalkozott, s ez lehet az első hardvere. Ugyanakkor van logika az ötletben, hiszen a vállalat ügyfelei így egy komplett termékcsomagot kaphatnának, és az SAP hardverén futtathatnák a német konszern programjait. Jelenleg az SAP technológiai partnerei közé tartozik a Hewlett-Packard, az IBM és az AMD.

Emellett az is logikusnak tűnne, hogy az óriáscég egy új platformot hozna létre, így az üzletemberek mindent egy környezetben érhetnének el. Az SAP ezáltal hasonló utat járhat be, mint az Apple és az IBM. A két IT-óriás együttműködési megállapodást kötött, amelynek keretében az IBM cégeknek szánt alkalmazásokat gyárt az Apple iPhone okostelefonjaira és iPad táblagépeire.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!