Berta Sándor

Áttervezi az Intel az Edisont

A miniatűr számítógép még azelőtt áteshet az első komoly módosításokon, hogy a gyártó piacra dobta volna.

Az Intel által januárban bemutatott eszköz egy Quark technológiára épülő SD kártya méretű számítógép, amely vezeték nélküli képességgel is rendelkezik. Az Edison nagyon apró és alacsony energiafelhasználású, egy processzorból és egy programozható mikrovezérlő magból áll, utóbbi segít az I/O műveletek és egyéb alapfunkciók kezelésében. A gyakorlati felhasználást a Rest Devices cég, a Mimo Baby nevű babaruha gyártója szemléltette.

Mike Bell, az Intel alelnöke azt nyilatkozta, hogy a tervezett változtatásokra a fejlesztőktől kapott visszajelzések miatt van szükség, tapasztalataik szerint ugyanis sokkal több szenzorcsatlakoztatási lehetőség kellene. Ezért kiegészítik a chipet és egy szenzorhub vezérelné az érzékelők energiagazdálkodását. A módosítás miatt az Edison mindegyik oldala körülbelül 1-1 milliméterrel nő. Az új modellt az IDF China kiállításon mutathatja be az Intel és a nyáron dobhatja piacra az Amerikai Egyesült Államokban. Bevezető ára egyelőre ismeretlen.

Az óriáscég úgy véli, hogy ez a számítógép lehet az alapja azoknak az első kereskedelmi forgalomban is kapható viselhető készülékeknek, amelyek még nem érik el az okosórák vagy a fitneszkarkötők szintjét. A vállalat szabványt teremtene az Edisonból, mely reményeik szerint számos feladatkörben elterjedhet, legyen szó babamonitorokról, vízforralókról vagy egyéb termékekről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!