Gyurkity Péter

CES 2014: moduláris PC-t mutatott be a Razer

A mobil eszközök mellett még az idei CES is kínál érdekességéket az asztali szegmens területén, köztük a Razer moduláris számítógépét.

A Razer egy olyan moduláris asztali számítógépet mutatott be a rendezvényen, amelynek minden egyes komponense szabadon, kábelek csatlakoztatása és leválasztása nélkül cserélhető, megkönnyítve ezzel a felhasználók dolgát. Gyakorlatilag kisebb-nagyobb dobozokat helyezünk el a konfiguráció keretén belül, illetve távolítunk el onnan, legyen szó a központi processzorról, a grafikus kártyáról, háttértárolókról, vagy akár a tápegységről. Minden egyes komponens egy független rendszerként működik, saját aktív vízhűtése van, a konfiguráció pedig egy kisebb LCD-kijelzővel érkezik, amely tartalmazza a legfontosabb állapotjelzőket és karbantartási információkat.


A cég sajnos arról nem sokat árult el, hogy pontosan milyen komponensek jelennek majd meg a piacon a Project Christine részeként, ám nyilván gondoskodni fognak arról, hogy ne forduljanak elő kompatilibitási problémák. A saját hűtés lehetővé teszi az egyes alkatrészek túlhajtását, ám azt még nem tudni, hogy a fejlesztés mikor és milyen áron bukkanhat majd fel a boltokban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MANOWAR #2
    "Nagyon kiraly:) " -ul nezki - ha a hutest nezzuk es a design-t No.1 deha valamit kiakarsz cserelni nem masik modult veszel hanem egy modulon belul probalod meg kicserelni azt pl alapot, vagy csak procit hogy? A video kartyak valtozo mereterol ne is beszeljunk - igy meg van kotve a kezed -raadasul nem olcso cuccok a razerek volt egy par nekem is. Esetleg a hardware gyartokkal lebeszelik a specifikaciokat pl meretek, elektromos, hutesi csatl.-sok?
    .... de ezek megint egyediek lesznek es ugyan ott vagy, nekem a barebone pc-k jutnak rola eszembe csak jobban szeparalva vannak a dolgok.
  • nextman #1
    Nagyon kiraly:)