Gyurkity Péter

Kevesen töltünk le új mobilappokat

Az okostelefonokon futó alkalmazások ugyan rendkívül népszerűek, mégis kevesen nézelődnek az online boltokban.

A comScore által elkészített tanulmányban arról olvashatunk, hogy a digitális médiára fordított idő nagy részét, annak mintegy 60 százalékát már az új hordozható eszközökön töltik el az amerikai felhasználók, akiket általában listavezetőnek szokás tekinteni, legalábbis az új trendek alakulásában. Még itt is megfigyelhető azonban, hogy a forgalom nagy részét egy szűk kisebbség bonyolítja le, a felhasználók nagy része pedig megmarad az alapértelmezett alkalmazásoknál.

A tengerentúlon a 18 éves és annál idősebb felhasználók körében 65,5 százalékra tehető azok aránya, akik egy teljes hónapot töltenek el a mobil operációs rendszerhez köthető online szoftverbolt meglátogatása nélkül, vagyis nem érdeklődnek igazán az újabb, egyéb szolgáltatásokat kínáló további alkalmazások iránt. A megmaradó 34,5 százalék ezt havonta legalább egyszer megteszi, ők szétnéznek az alkalmazásbolt kínálatában, felkeresik az újabb fejlesztéseket, valamint az ott található egyéb, számukra potenciálisan érdekesnek bizonyuló fizetős vagy ingyenes tartalmakat.

A piackutató cég által közölt adatokból kitűnik, hogy a teljes felhasználói tábor egy szűk szelete, nagyjából mintegy 7 százalék felelős a havi forgalom felének lebonyolításáért, vagyis kijelenthetjük, hogy a fanatikusok viszonylag kis tábora az, amelyik rendszeresen (talán olykor túlságosan gyakran) él a felkínált lehetőséggel. Érdekesség, hogy az iOS szoftvert futtatók jó része a hírek, a különböző rádióállomások, a fotók, a közösségi hálózatok, valamint az időjárás iránt érdeklődik, míg az Android mellett kitartók a Google saját appjait, azok közül is elsősorban a Google Search és a Gmail szolgáltatásait hajlamosak előnyben részesíteni.

Az nem meglepő, hogy az összes app közül a Facebook magasodik ki, ez még az alapértelmezett alkalmazások között is sokszor listavezető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Papichulo #12
    Ciki, amikor egy jó teló 4 maggal, 1-2 GB RAM-mal csak malmozik egy app indításakor, majd lefagy.

    Milyen OS-en? :)
  • Tetsuo #11
    A legfőbb ok az, hogy kevés az igazán hasznos app. Csak néhány fizetős és/vagy specifikus, szakmai alkalmazás az, ami tényleg nem haszontalan. De még a Metatrader 4 is gagyi az asztalihoz képest stb.
    A nehezebb kezelést hangvezérléssel segíthetnék, de nem...
  • NEXUS6 #10
    Én is leszoktam róla, hogy töltögessek. Csak lassítja, instabillá, támadhatóvá teszi minden egyes új app.

    Ciki, amikor egy jó teló 4 maggal, 1-2 GB RAM-mal csak malmozik egy app indításakor, majd lefagy.
    Gyári fw, kis tunning, néhány szükséges app és annyi. Régebben tele volt olyan hülyeségekkel, amiket soha nem használtam, de valami kis része persze így is futott a háttérben.
  • Vol Jin #9
    Pedig de.
    Egy mobiltelefon képernyője kicsi hozzá.
  • Szefmester #8
    2 éves az okostelóm, és a kezdeti appvadászat után nagyon sokáig nem volt szükségem arra hogy újabbakat keresgéljek. Tudod... ami működik azt nem kell megjavítani. ;)

    A kezdeti szükséges "must have" appok után max azok járnak rendszeresen oda akik unatkoznak... Később is csak akkor megy fel az -értelmes- ember a szoftverboltba mert olyan helyzetbe került amit az aktuális kínálattal a készülékén nem tud megoldani. Olyankor szétnéz, keresgél majd letölt valamit és használja. Kétlem hogy értelmes embernek lehet nevezni azt aki egyszerre 3-4 térképszoftvert, zseblámpát, zenelejátszót, meg ilyen egymás klónjai alkalmazást tart a készülékén. Mert ha még arról lenne szó hogy az egyik tudja ezt de nem amazt, míg a másik tudja amazt, de ezt nem... De nem így van.

    Mondjuk akinek az a hobbija hogy teleszemeteli a rendszerét, akkor az remélem nem is kezd el nyivákolni ha valami gond lesz vele.
  • cateran #7
    Nem azt irta, hogy el kell torolni, hanem hogyha 1x megvan, onnantol az mehet az osszes egyezo op. rendszeru jovobeli telefonra.

    Vol jin:
    Dafaq? Lattal te mar mobilos szofterboltot? Mi abban az attekinthetetlen? (
  • Narxis #6
    Ez egyszerűen nem igaz.
  • Vol Jin #5
    Egy mobiltelefonról egy szoftverbolt áttekinthetetlen.
  • SupraMKIII #4
    Szerintem a probléma az, hogy az alkalmazások 99%-a hulladék, bugos, működésképtelen, értelmetlen, vagy 156. klón. Ha elég sokáig töltöget az ember találomra, tuti lesz egy, ami malware, és egy, ami miatt factory resetet kell csinálni.

    Több erőforrás kellene az alkalmazások ellenőrzésére fordítani, vagy külön kategóriába tenni a nem ellenőrzötteket.
  • SupraMKIII #3
    Igen, és a visszaállított appok honnan jöttek? A szél fújta be gondolom az első telefonodra. Valamint a frissítések vajon honnan jönnek? Azt meg az eső hozza?

    Igazad van, töröljünk le minden alkalmazást, szüntessük meg a boltot, tök hülyeség az egész mert TE már megtaláltad az összes, életed hátralévő részében használt programot!