Berta Sándor

Külön cégekkel véde­ke­zik a szabadalmi viták ellen az LG és a Samsung

A dél-koreai óriáscégek külön leányvállalatokat hoztak létre a trollcégek elleni eredményes harchoz.

Az LG Display 4 millió dolláros befektetéssel alapította meg a Unified Innovative Technology nevű társaságot az Amerikai Egyesült Államokban Delaware városában. Az óriáscég így akarja az eddiginél jobban megvédeni magát az úgynevezett trollcégekkel szemben. Az LG Display egyik szóvivője közölte, hogy a Unified kifejezetten egy olyan vállalat, amely a szabadalmak kezelésére specializálta magát és azért alapították meg az új vállalkozást, hogy javítsanak a szabadalmakkal kapcsolatos globális munka hatékonyságán. Jelenleg még a kezdeti szakaszban vannak, de máris vannak terjeszkedési terveik.

A lépésre elővigyázatosságból került sor, annak ellenére, hogy a kijelzőpanelek piacán jóval ritkábban kerül sor szabadalmi vitákra, mint más IT-termékek esetében. A Unified feladata, hogy korlátozza a trollcégek jelentette növekvő fenyegetést és más lehetséges szabadalmi jogsértéseket.

A társaság piacvezetőnek számít az LCD-k területén és számos olyan következő generációs termékbe is befektet, mint például a hajlítható és a nagy méretű OLED-képernyők. Az LG Display tulajdonában tavaly júniusig globálisan összesen 9600 szabadalom volt, emellett 2012 végén további 19 713 LCD-szabadalom volt a birtokában. Ez ezen a piacon a legnagyobb ilyen jellegű portfólió. A társaság szöuli központjában hetven munkatárs kizárólag jogaik védelmével foglalkozik. A csapat várhatóan támogatni fogja az új leányvállalat munkáját is.

Hasonló lépésre szánta el magát a Samsung is, amely tavaly márciusban 25 millió dollárból alapított egy leányvállalatot. Az Intellectual Keystone Technology székhelye Washington D.C.-ben van és kifejezetten szabadalmak kereskedelmével foglalkozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • flashpointer2 #1
    Mennyivel értelmesebb munkákat is végezhetne ennyi ember pl kutatóként ha nem a szarrágással kéne foglalkozni (habár jogászok, de azért még nem késő hasznos foglálkozásra képezni őket)