Rónai György

Elindult az első zenefelismerő szolgáltatás

Az AT&T Wireless elindította az új zenefelismerő szolgáltatását, amely segít egy zeneszámot csupán a dallama alapján azonosítani. Amerikában így a felhasználóknak csak oda kell tartani a telefont 15 másodpercig a rádióhoz, és máris jön az üzenet, hogy ki az előadó, és mi a címe.

"Mindannyian voltunk már abban a helyzetben, hogy a kedvenc számunk megy a rádióban, de fogalmunk sincs, ki az előadó, vagy mi a címe" - mondta el Glenice Maclellan, az AT&T Wireless üzenetküldési szolgáltatásainak elnöke. "Most már a mobiltelefon meg tudja mondani a címet és az előadót. Ez a zenefelismerés példa arra, hogy az AT&T Wireless mennyire koncentrál a felhasználók informálására és szórakoztatására, hozzáférést biztosítva a piac egyik legszélesebb, több részből álló szórakoztató szolgáltatásához."

Az új "#ID" zenei szolgáltatás a San Franciscóban lévő Musicphone, és az angol Shazam Entertainment együttműködésre révén jött létre, ahol a több mint 1 milliós zenei adatbázisból azonosítja a rendszer, mi szól éppen. Ráadásul az AT&T akciójában most a felhasználók először ingyen kérhetnek le egy azonosítást, és csak utána kell fizetniük a szolgáltatásért. Ezután az azonosítás darabonként 99 dollárcentbe kerül, plusz az üzenetküldés normál tarifája.

Az új szolgáltatás mellett az AT&T Wireless több más zenei tartalmat nyújt, ilyen például az Amazon.Com Editor's Choice, az AOL Music Mobile Club, a Click2Music, a Mobile Music Club, a Musicphone, a Now Playing, a Sony Music Mobile, vagy a Warner Mobile Music, tehát bőven van miből válogatnia az amerikai fogyasztóknak. Ennek tetejébe az AT&T előfizetők egy hatalmas csengődallam adatbázisból is válogathatnak akár MP3 formátumban is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Shadow_THH #15
    mit csinál egy 20 perce techno remix-szel? :D
  • Shadow_THH #14
    -beep beep én az AT&T Wireless zene felismerő rendszer vagyok! Kérem tartsa a telefont a rádiójához...
    ...
    ...
    -óóó igen köszönöm!!!! végre Zámbóóóó Jimmy!!! beep
  • exHumano #10
    Egy-két év és elég lesz ha a delikvens bedúdolja... az lesz az igazi!
  • KIP #9
    Nah igen ez mind szép és jó , de kiváncsi lennék hogyan válik majd be a gyakorlatban, pl. mennyire jó lesz a felismerés, ha recseg az oldskool vonal vkinek:D
  • [HUN]PAStheLoD #5
    hehe :D és ha odatartja az illető .. számolja és 14,9 mp-nél épp beleszól a rádiós hogy reklám? :DD
  • JZO #3
    na de akoris legalább megtudhatod ki az előadó és mi a szám címe, a megfelelő mix változatot pedog már keresheted NETen. De az egészet cseszheted úgy ahogy van, ha még az előadót és a szám címét sem tudod.
  • davos80 #1
    Odatartom majd a szokolrádióhoz a vezetékes fatáv telefont és megmondja mi szól...