SG.hu

Újabb frekvenciapályázatot fog kiírni az NMHH

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közzétette a 800 és 2600 MHz-es frekvenciasávok mint új sávok, valamint a 900, 1800 MHz-es és 26 GHz-es sávok esetében a még rendelkezésre álló, eddig nem használt blokkok értékesítésére irányuló pályázati dokumentáció tervezetét. A tervezethez 20 napon belül lehet észrevételeket tenni.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala ma közzétette a széles sávú szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultságok megszerzését szolgáló pályázat kiírási dokumentációjának tervezetét. Az anyag magyar és angol nyelven is elérhető, várják a szolgáltatók észrevételeit a tervezethez. A tervezet szerint kiemelt közérdekű cél a digitális kompetenciák fejlesztése a lakosság körében, a mikro-, kis- és középvállalkozások internetes ellátottságának és online jelenlétének bővítése, az elektronikus kereskedelem fellendítés. A pályázati kiírás hozadéka a piaci verseny élénkítése, megteremtve ezáltal az információs társadalom további fejlesztésének és a fogyasztói jólét növekedésének az alapját.

A magyar gazdaság számára hosszú távon fontos, hogy a szélessávú internet szolgáltatás az ország bármely pontján elérhetővé váljon. Ez nem csak az előfizetők és a szolgáltatók érdeke, hanem az állam működését is jelentősen támogatja. A frekvenciahasználat aktivitása egy ország gazdasági mutatója is egyben. Minél nagyobb a területi lefedettség és gyorsabb az adatforgalom, annál inkább biztosított a gazdaság digitális vérkeringése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!