Gyurkity Péter

Windows Phone alá is jöhet az új HTC One

A gyártó az új készülékre alapozhatja a Windows Phone alá szánt új zászlóshajóját.

A HTC M8, vagyis az új One okostelefon, a napokban mutatkozott be, többnyire pozitív visszhanggal. Külső források szerint a cég jó eséllyel erre a fejlesztésre alapozza majd a Windows Phone platform alá szánt új zászlóshajóját, hogy felfrissítse a 2012-es termékvonalat.

Emlékezhetünk arra, hogy a HTC tavaly nem sok újdonságot kínált a Windows Phone mellett kitartó felhasználóknak. Utoljára 2012 végén mutattak be komolyabb fejlesztéseket, akkor a 8X és a 8S debütált az alternatív megoldásokat kedvelők körében, kettejük közül azonban csak az előbbi példány kapta meg frissítését, immár 8XT néven. A cég One sorozata ezzel szemben 2013-ban viszonylag sikeresnek számított, az új okostelefon megjelenése pedig azt jelzi, hogy nem adják fel a csúcskategóriáért folytatott versenyt.

A forrás szerint a tajvani gyártó ezen új One okostelefont veszi alapul, hogy piacra dobja saját WP-s zászlóshajóját, amely így többé-kevésbé az M8 jellemzőire támaszkodna. A listán megtaláljuk itt a Qualcomm Snapdragon 801 chipet, az 5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató érintőképernyőt, mégpedig 2 GB RAM és egy 32 GB-os belső tároló kíséretében. A hátoldalon valószínűleg az UltraPixel kamera kap majd helyet, a Windows Phone 8.1 debütálásával pedig a cég végre elhagyhatja az előlapról a fizikai gombokat, így még nagyobb kompatibilitást érhetnek el az androidos készülékekkel.

A szoftver a BUILD konferencia alatt mutatkozik majd be, így néhány napon belül további híreket hallhatunk a HTC terveiről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!