Berta Sándor

Kitörne a nagy cégek árnyékából a Foxconn

A tajvani gyártó 15 000 új munkahelyet akar létrehozni és kitörne a beszállítói kategóriából.

A konszern most mérnököket és szakembereket keres a távközlési, az elektronikus kereskedelem, a biotechnológia, az automatizálás, valamint a szoftver- és a hardverfejlesztés területéről. A társaság jelenleg több mint 46 000 embert foglalkoztat Tajvanon és a több mint egymilliót Kínában. Az óriáscéget az elmúlt években - az Apple és más vállalatok partnereként - számos kritika érte a gyáraiban uralkodó embertelen munkakörülmények és a munkaügyi előírások sorozatos megsértése miatt. A Foxconn azonban nem akar örökre csupán beszállító maradni, hanem kitörne az IT-piac meghatározó szereplőinek az árnyékából.

A gyártó Tajvanon különböző juttatásokkal próbálja meg vonzóvá tenni az álláslehetőséget, például a szabadnapokon külön prémiumot fizetne. Emellett azt is kilátásba helyezte, hogy az új alkalmazottak valamikor az Indonéziában, Japánban, Kínában vagy az Amerikai Egyesült Államokban lévő kirendeltségekre és üzemekbe kerülhetnek.

A Foxconn tavaly jelezte, hogy okosórát fejleszt, majd kiderült, hogy besegít a Firefox fejlesztésébe és 2000-3000 új programozót vesz fel. Az ok a Firefox OS-t futtató eszközök gyártása és a kapcsolódó alkalmazásbolt kínálatának bővítése lehet. Mindez arra utalhat, hogy a jövőben az eddiginél sokkal nagyobb hangsúlyt kaphat a stratégiájában a szoftverfejlesztés. Februárban ismertté vált, hogy a robotok területén együttműködik a Google illetékes részlegével, s egymilliárd dollárt fektet be az új indonéziai létesítményei létrehozásába.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!