Berta Sándor

Egymilliárd dollárt fektet be új indonéziai üzemeibe a Foxconn

A Hon Hai Precision Industry a következő 3-5 éven belül hozná létre az új gyáregységeket.

A létesítmények új helyszíne várhatóan Jakarta. A Foxconn azt tervezi, hogy a következő három hónapban bemutatja a helyi hivataloknak a befektetési tervét - írta a The China Post. A Foxconn úgy tekint Jakartára, mint a 240 millió lehetséges felhasználót felvonultató indonéziai piac kapujára. A befektetések különböző területeket érintenének, köztük a kutatás - fejlesztést és a szoftverdizájnt.

A tajvani konszern már 2012-ben kapcsolatba lépett az indonéziai hatóságokkal, hogy tárgyaljanak a lehetséges beruházásokról. Az eredeti terv alapján már idén decemberben sor került volna az első üzleti lépésekre, de mivel a társaság nem tudta teljesíteni a hatóságok követeléseit, ezért elhalasztották a tervek végrehajtását. A korábbi hírek még arról szóltak, hogy a Foxconn öt éven belül 10 milliárd dolláros beruházást tervez Indonéziában, ezt ugyanakkor a vállalat soha nem erősítette meg. Terry Guo, a cég elnöke azt nyilatkozta, hogy Indonézia alkalmas arra, hogy - a gyártási helyszínek tekintetében - leváltsa az első helyről Kínát.

Elemzők úgy vélték, hogy az elképzelés tökéletesen illeszkedik a gyártó stratégiájához, amelynek lényege, hogy Kína mellett más államokban is előállítson termékeket. A Hon Hai Precision Industry Kínában jelenleg egymillió dolgozót foglalkoztat, az üzemekben többek között az Apple, a Sony és a Nokia számára gyártanak különböző eszközöket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Armagedown #1
    Lesz akkor elég hely, ahol majd gyerekmunkások összerakják az iPhone 6ot