Berta Sándor

IPCom-ügy - fellélegezhet az Apple

A szabadalom-értékesítő cég 1,57 milliárd euró kártérítést követelt a kaliforniai konszerntől, de a terve kudarcba fulladt.

Az IPCom egy szabadalom megsértésével vádolta az Apple-t, ezért fordult bírósághoz. Az érintett dokumentum egy olyan megoldást írt le, amely lehetővé teszi a mobil hálózatokhoz való hozzáférést és amely túlterhelés esetén elsőbbséget biztosít a rendőrségnek, tűzoltóknak, mentősöknek és más szolgálatoknak. A tervezett jogi eljárásból viszont egyelőre nem lett semmi, mert az ügyet tárgyaló Maximilian Wedler bíró elutasította a keresetet. Ezzel gyakorlatilag egy időben elutasították az IPCom által a HTC ellen benyújtott hasonló beadványt is.

Az IPCom azért követelt ekkora összegű kártérítést, mert állítása alapján a korábbi jogtulajdonos, a Bosch négymilliárd dollár értékben hajtott végre beruházásokat a szabadalommal kapcsolatban, a mobilgyártók viszont ingyen használták fel a találmányt és nem voltak hajlandók licencdíjat fizetni.

Az Apple illetékesei örömmel és megkönnyebbüléssel fogadták az ítéletet, ezzel szemben Jerome Kommer, a cég ügyvédje jelezte, hogy nagy valószínűséggel fellebbeznek a döntések ellen. Bernhard Frohwitter, az IPCom ügyvezetője hozzátette: rendkívüli módon csodálkoznak a keresetük elutasításán, már csak azért is, mert például az Európai Szabadalmi Hivatal helyt adott szabadalom-értelmezésüknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Blutarsky76 #1
    fellélegezhet, nem fellégezhet.