Gyurkity Péter

Érkezőben a HTC Desire 8

A HTC is saját phablet megoldással erősít az elkövetkező hetekben, a fókuszt ide helyezik át.

A tajvani gyártó továbbra sincs irigylésre méltó helyzetben, ezt jól mutatja a napokban közzétett legújabb negyedéves jelentés, amelyben viszont rögtön találunk egy érdekességet. Az anyagban ugyanis a cég első embere szögezi le, hogy kitüntetett figyelmet fordítanak majd a középkategóriás megoldások szegmensére, vagyis itt várhatunk majd újabb fejlesztéseket a közeljövőben.

Ezek egyike lehet a hírekben már többször felbukkant Desire 8, amely egy kifejezetten méretes, phablet megoldást takar. A készülék ezúttal már képen is látható, időközben néhány hardveres részlet szintén kiszivárgott, a hivatalos bemutatóig pedig már csak néhány nap van hátra, amire maga a HTC tett utalást, így már nem vagyunk teljesen hivatalos információk híján. Egyelőre annyit tudni, hogy a Desire 8 egy 5,5 hüvelykes érintőképernyőt kapott, amely ismeretlen felbontással érkezik, ezzel a Desire 700 óta a legnagyobb középkategóriás készüléket dobják majd piacra.

A hátoldalon egy 13 megapixeles kamera található, az előlapon ennek 5 megapixeles társa dolgozik majd, bár ezek egyike sem támogatja az Ultrapixel technológiát, amely a cég csúcskategóriás fejlesztéseinek jellemzője. A kép alapján a külső erősen az One sorozat tagjaira emlékeztet, ez azonban ezúttal műanyag borítás lesz, amely több színben (fehér, sárga, vörös, kék, stb.) lesz elérhető. Fizikai gombokat ellenben nem látni, ezeket nyilván virtuális példányok váltják fel.

A HTC által elejtett utalás szerint a bemutatóra Pekingben már március 18-án sort kerítenek, de nem lenne nagy meglepetés, ha az MWC-n is szerepelne a készülék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!