Gyurkity Péter

Iker-kamerával jön a HTC One utóda

Nagyobb előlapi kamerával és iker-modullal jöhet a HTC M8, egyéb kellemes jellemzők mellett.

A HTC One frissített változata már jó ideje szerepel a különböző híradásokban, ezúttal pedig két újabb részlet szivárgott ki. Az egyikben egy eddiginél nagyobb elülső kamera, a másikban pedig kettős hátoldali modul szerepel, bár hivatalos információ még egyik változatról sincs.

A gyártóval kapcsolatos korai értesüléseket gyakran megszellőztető @LlabTooFer ezúttal is saját Twitter-lapján osztotta meg a nagyvilággal saját forrásból származó hírét, amely szerint a HTC M8 egy eddiginél nagyobb elülső kamerával jelenhet meg. A korábbi értesülések szerint itt egy 2,1 megapixeles példány végezte volna munkáját, most azonban ehelyett már egy 5 megapixeles kamera szerepel a hírben, amely ráadásul több személynek biztosítana helyet a videochat beszélgetésekben, így egyszerre akár négyen is elhelyezkedhetnek majd a kamera előtt.


A készülékről egy annak hátoldalát megmutató kép is felbukkant az interneten, mégpedig orosz forrásból. Ezen némileg meglepő módon egy iker-kamera modult láthatunk, amely állítólag nem a 3D-felvételek készítésénél, hanem a megfelelő fókusz utólagos, a kép elkészültét követő módon történő beállításában segítene nekünk, így gyakorlatilag mindent fókuszba tudnánk helyezni - valami ilyesmiről olvashattunk nemrég a Toshiba saját modulja kapcsán is. Könnyen lehet, hogy akár egyes objektumok utólagos eltávolítása is lehetővé válik majd a megoldással, ám hivatalosan még semmit nem tudni erről.

A HTC M8 márciusban jelenhet meg, a jól értesültek szerint a teljes listán 5 hüvelykes kijelző, 1080p felbontás, Snapdragon 800 chip, 2 GB RAM, valamint az Android 4.4 KitKat található, a Sense 6.0 kezelőfelülettel kiegészítve.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!