SG.hu

10. jubileumi Hacktivity októberben

Október 11-12-én immár tizedik alkalommal újra Hacktivity Budapesten, Kelet-Közép-Európa legnagyobb független IT Biztonsági Fesztiválja. 1200 hacker a világ minden tájáról, előadások párhuzamosan két szekcióban, interaktív kiscsoportos workshopok, új, termékdemonstrációs szekció, hardver hacking, lockpicking, live show-k, 24 órán át tartó hackerverseny, igazi fesztiválhangulat és jubileumi esti party!

Körülbelül így lehetne összefoglalni a 10. Hacktivity-t, amelynek teljes programja megtalálható a konferencia hivatalos weboldalán. A program előadóinak - ahogy a világ nagy IT-biztonsági konferenciáin is szokás - pályázniuk kellett. A kétfordulós Call for Paper-re több mint 50 magyar és külföldi előadó jelentkezése érkezett be a szervezőkhöz három formában: hagyományos előadás, hello workshop, termékdemó. Mindezeket megelőzően a konferenciát két IT-biztonsági "sztár" nyitja meg. Az első előadó a Twitter vezető biztonsági mérnöke, Charlie Miller. Másikuk Mikko Hypponen, Finnországból. Charlie Miller 5 évig dolgozott az NSA-nek, többek között feltörte a Mackbook Airt, az iPhone-t, és bohócot csinált a Safari és a Safari mobilalkalmazásának fejlesztőiből is. Ő maga a Twitteren csak úgy mutatkozik be: "I'm that Apple 0day guy".

Mikko Hypponen a finn F-Secure cég kutatási vezetője, aki több mint 20 éve foglalkozik informatikai biztonsággal és szerepet vállalt a legjelentősebb számítógépes vírusok, pl. a Loveletter, a Conficker és a Stuxnet legyőzésében. A TED konferencián az informatikai biztonságról tartott előadását majdnem egymillióan látták és több mint 35 nyelvre fordították le. Rovata volt a New York Times-ban, a Wired-ben, a CNN-nél és a BBC-nél. A két kenyote speaker-t követően a két nap alatt a két teremben összesen 32 előadást lehet majd megtekinteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!