Szekeres Viktor

Már most nagy siker az egyik nagy Oscar-esélyes film

Témája és a sztárparádé miatt szakmai berkekben Oscar-jelölésekre esélyesnek tartják a The Butler című életrajzi filmet, mely Amerikában remek bevétellel debütált a toplista első helyén.

Sikerrel debütált Amerikában a Lee Daniels' The Butler címen futó életrajzi film, ráadásul nem is akármilyennel. A cseppet sem kommersz alkotás ugyanis a hétvégén 24,6 millió dollár bevételt termelt az amerikai mozikban, mellyel alaposan felülmúlta az előzetes várakozásokat. (A filmnek azért ilyen furcsa a címe, mert a Warner nem engedte használni a védett The Butler címet, így a The Weinstein Company a rendező nevével kényszerült kibővíteni a címet.)


Ez a start természetesen az első helyet eredményezte a The Butlernek, mely film alig hozott kevesebb pénzt nyitó hétvégéjén, mint A segítség, s jobban teljesített, mint az elmúlt évek, felnőtt közönséget célba vevő augusztusi premierjei, az Ízek, imák, szerelmek, vagy a Julie & Julia - Két nő, egy recept. Meglepetésre a kritikák közel sem voltak elszállva a filmtől, a 72%-os tetszési index már-már alacsonynak számít egy Oscar-reményekkel kecsegtető film esetében, de a közönség jól fogadta az alkotást, hiszen az exit pollos felmérés átlaga "A", azaz 5-ös lett. (A nézők által adható legmagasabb érdemjegy az A+, vagyis a csillagos ötös.) Mindez arra utal, hogy a The Butler elérheti a 100 milliós bevételt hazájában, bár A segítség 160 milliója egyelőre elég valószínűtlennek tűnik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!