Szekeres Viktor

Exkluzív: Itt az Elysium - Zárt világ szinkronos előzetese

Star Trek 2 ide, M. Night Shyamalan új filmje oda, a nyár legjobban várt scifije, az Elysium - Zárt világ a District 9 rendezőjétől érkezik. Itt a magyar trailer.

A magyar forgalmazó, az Intercom jóvoltából már most, a trailer hivatalos premierje előtt megnézhetitek Neill Blomkamp új scifijének, az Elysium - Zárt világnak az első, nagyfelbontású szinkronos előzetesét. (Érdemes megjegyezni, hogy az előzetes hangjai egyáltalán nem biztos, hogy a film végső verziójában vissza fognak köszönni.)


Érdekel az Elysium - Zárt világ?
  • Mindenképp megnézem.
  • Csak ha jó kritikákat kap.
  • Engem az ilyen filmek nem érdekelnek.
Odalenn nehéz az élet. A Föld a jövőben túlzsúfolt, romba dőlt, mocskos és veszélyes hely lesz. Aki teheti, inkább felköltözik az Elysium biztonságos, rendezett és békés világába - egy hatalmas mesterséges holdra, melyet kiváltságos lakói gondosan védenek a lentiektől. Ha az illegális bevándorlók ellen kell felhasználni őket, nem haboznak: törvényt és fegyvert egyaránt bevetnek. Max azonban már nem fél egyiktől sem. Az élete múlik azon, hogy a lehető leggyorsabban feljusson a vágyott világba. Ha kell, csellel, ha kell, erővel át fogja törni a kordont, hogy megszerezze, amire az Elysiumon szüksége van. És ezzel talán az egész, kárhozott világ sorsát megváltoztatja.

A fenti pár sor az Elysium - Zárt világ szinopszisa, a filmet a District 9 készítője, Neill Blomkamp rendezte, a főszereplője Matt Damon, de mellette Jodie Foster, William Fichtner, Alice Braga és az ugyancsak District 9-ból is ismert Sharlto Copley fog kiemelt szerepet kapni. És ezúttal ugyancsak fontos szerephez jut a filmben a költségvetés, hiszen míg a District 9 esetében Blomkamp mindössze 30 millió dollárból gazdálkodott, addig az Elysium - Zárt világ esetében 100 millió állt rendelkezésére a Sony Pictures jóvoltából.


Neill Blomkamp egyébként azon kevés rendezők közé tartozik, akikre a közönség már első filmje előtt felfigyelt, s ennek a figyelemnek (is) volt köszönhető a District 9 nagy sikere. A 18 évesen Kanadába emigráló dél-afrikai filmes pályája elején animátorként dolgozott olyan scifisorozatokban, mint a Csillagkapu, Az első hullám vagy a Sötét angyal, ezeket követően pedig rövidfilmeket készített, melyek közül az Alive in Joburg durrant a legnagyobbat (itt nézhető meg a YouTube-on) - nem véletlen, hogy ez a film jelentette a District 9 alapját.

A sztár nélküli District 9 eladását minden bizonnyal a filmben papíron producerkedő Peter Jackson neve is segítette valamilyen szinten, de a sikert jórészt a koncepció hozta meg: 2009-ben az R-es korhatár-besorolású film Amerikában 116 millió dolláros bevételt ért el, s világszerte is jó volt 95 millióra. Arra pedig végképp nem számított senki, hogy a scifi végül négy Oscar-jelölést is kap - a legjobb vágás, vizuális effektek és adaptált forgatókönyv mellett a fő kategóriába, a legjobb film díjára is nominálták a District 9-et, mely az IMDB jelenleg Top250-es listáján az előkelő 218. helyet foglalja el.

Az Elysium - Zárt világ amerikai premierjére augusztus 9-én fog sor kerülni, s az Intercom jóvoltából a hazai bemutatóra sem kell sokat várni, hiszen már augusztus 15-től láthatjuk, hogy Blomkamp ezúttal is belenyúlt-e a tutiba.

Az előzetes letöltése

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • end3 #21
    Nagy + 1! - Mert az életben is sok fusztrációt elszenvedünk, de nem ez életünk célja. Megpróbálja mindenki a számára elérhető "maximumot" kihozni belőle. (Ha mégsem, akkor "szeretettel" várja az elmegyógyintézet.)

    Még egy gyenge filmben is előfordul, hogy valamelyik kedvenc színészünk egészen kivételes profizmussal, hitelesen oldja meg a rá osztott szerepet, - (vagy akár többen együtt.) És akkor, lehet, hogy ő volt, aki a film megtekintését, és azt a másfél óra eltöltését igazolta. Néha a rendezés vagy az író volt zseniális és a casting volt a nem megfelelő. (Vagy van, aki éppen "Megan Fox" miatt ül neki a "Transformers"-nek. Az is jó lehet, ha kellő élvezetett okoz a megtekintése.)

    Amikor minden együtt, közel a tökéleteshez, na azt csak pár tucat ember tudja a világon megycsinálni, és ők is csak ritkán. (Talán a zseniális tudáson kívül, még szerencse is kell hozzá.) Évente a világon készül 1-2 ezer film, de ebből, azaz az általam látottakból, igazán jót csak 4-5-öt tudnék kiemelni. (Éves szinten kb. 250 filmet azért meg szoktam nézni.) Ha nem vagyok elégedett a 4-5 "mozizással" évente, akkor biztosan tudom, hogy nem fogok mindíg tökéletes filmeket kapni, - és persze pontosan azokat kifogni is nehéz lenne, - de mindben keresem az értéket már eleve, és így ülök le filmet nézni...

    (Ha valami "bántani tud" ezen a téren akkor az az, hogy elköltenek pl. 100-200 millió dollárt és ott az a rengeteg "erőforrás" - jó szándék és tehetség, stb., - és készül mindezek felhasználásával egy tehetségtelen semmitmondó, esetleg összecsapott vagy "szétvágott" film. - Néha úgy érzem, mintha a forgatókönyírók és (vagy) a rendező "anyagozás" hatása alatt, "követte el" a filmkészítést. - /Lehet, hogy most éppen a "Felhőatlasz"-ról beszélek?/ - Szerintem büntetni kéne őket az ilyen csapnivaló "eredmény" miatt...)
  • Katalizátor #20
    Egyetértek a mondandóddal, kivéve, hogy sztem az Avatar nem is akart az élethűségre törekedni. Akarta magának a mese-világot!
    Egy olyan rendező kezéből, mint James Cameron (aki híresen maximalista), nem fog kijönni olyan film, ami neki nem megfelelő, kivéve, ha pont ez volt a célja.
    Az Avatar jó volt, de nem akart ledönteni mindent, mint ahogy a Terminátornál, vagy Titanicnál. Itt a 3D-n volt a hangsúly, meg a mesén, ami megmelengette a lelkeket szerte a világon.
    Most nem feltétlenül magamról beszélek, eléggé filmbuzi vagyok ahhoz, hogy megríkasson az Avatar, de teljesen korrekt volt!
    District 9 meg nagy kedvencem, kb lerágtam a körmöm, annyira feszült film volt, gecinagy alakításokkal. Na az adta!

    Filmként egyértelműen jobb, mint az Avatar, de az utóbbi meseként, varázsként, mindenképpen sokakat megmozgatott.
    Akik annyira fikázzák, azok már nem képesek álmodozni, fantáziálni.
    Csak a "NAGY FILMET" akarják, amitől beszarnak!
    Ki akarják elégíteni azt, amit adhat nekik a filmipar, de itt nem egy korrekt eladási tárgyról van szó, ami lehet jó vagy rossz, hanem ez egy művészeti ág. Mindenki máshogy csinálja, a nézőknek az a dolga, hogy megértse mit akart a rendező, nem pedig, hogy ki legyen nyalva a picsája!
    Ki a fene néz meg pl úgy egy festményt, hogy "hát ez szar, ezt már láttam, nem elég élethű a festmény!"?

    Fikázás helyet jó lenne az embereknek, ha a művészetre koncentrálnának.
    Akkor még a legszarabb filmekben is felfedeznének jókat, ami nem a készítőket dicsérné, hanem maguknak okozna felismerést és örömet.

    Én legalábbis így szoktam filmet nézni...
  • godand #19
    Az életben sok minden relatív. És ha már a relatívitásrlól elmélkedünk ez elég közhelyes is.
    No de kiváncsi lennék az ízlésvilágodra kedves socheater.
    Írj már pár fIlmet amit érdemes megnéznem mert találkozott az ízlésvilágoddal.
    Hátha kigyógyulok az ízlésficamból...
  • socheater #18
    Miért nem lehet soha megérteni, és miért kell újra és újra elmagyarázni, hogy az ízlés relatív dolog?

    Rengeteg barátomat megkérdeztem, és a 95%-nak nem tetszett az Avatar. Nekem még el-elment volna, de mivel a média azzal jött, hogy "hú, hogy néz ki" ezért kritikus szemmel néztem. Itt-ott úgy néz ki, mint egy 3DStudioMax-szal ismerkedő gyakornok munkája, 1996-ból, ami szerintem nevetséges... Ez nálam egy olyan filmnél, amit főleg a vizuális hatásokkal reklámoznak, semmi jót nem jelent. Nem vagyunk divatb*zik, és nem vagyunk sznobok, egyszerűen nekünk nem tetszett a film, nektek meg igen.
  • AZUL #17
    nem, arról szól, hogy felakar jutni oda, mert rákos beteg, s ott kitudják gyógyítani belőle, meg valami csavar is van még menetközben, de azt nem árulom el...
  • esemve #16
    A sztori ha jól értem akkor ilyen dögöljön meg a szomszéd tehene is alapokra épít? Ha a földön rossz akkor az elíziumot is szét kell barmolni? :D
  • Vol Jin #15
    "Blomkamp: a D9 iszonyatosan túlértékelt (lenne, ha még egyáltalán emlékezne valaki rá, a ktgvetése több volt, tavaly jött ki egy interjú valamelyik befektetővel, ha jól emlékszem)"

    A D9 sokkal jobban lekötött, mint az akkori kasszasiker Avatar. A D9-en folyamatosan ledöbbentem, érzelmeket váltott ki, míg az Avatar annyit váltott ki belőlem, hogy hú de szép ez a raytracelt grafika, és fél óra után elkezdtem unatkozni egy kicsit. A D9-ben a vizuális effekt annyira élethű volt, hogy a "rákokat" elfogadtam valóságos lénynek, és nem ámuldoztam, hogy milyen életszerű, mert élő volt és fel sem merült bennem, hogy ez szerű. De amikor mégis eszembe jutott, azt mondtam, hogy ez igen bazmeg. Míg az Avatarnál ordított, hogy ez egy szép, de mesterséges látvány. Tehát egy parasztbácsi a Székelyföldről azt mondta volna az Avatarra, hogy ez egy rajzfilm, a D9 meg hümmögött volna, hogy nem gondolta volna, hogy élnek ilyen lények a Földön. Tehát a D9-ben kevesebb vizuális effekt volt, de az tökéletes volt, míg az Avatar csak vizuális effekt volt, amire azt mondta az ember, hogy szép-szép, de zavaróan mesterkélt.

    Hogy a költségvetésről is szót ejtsek, az bizony csak 10 millió dollár volt, amit a Sony az elkészülte után felkarolt, és marketingre megtoldta 20 millióval.

    Tehát 10-ből készült, és 20-al reklámozták, azaz a büdzsé 10+20 millió.
  • amitakartok #14
    Egyszerűen arról van szó, hogy népszerű dolgok fikázása már évtizedek óta fennálló divat.
  • fergusonpapa #13
    Én csak azt nem értem hogy kivágtak már innen 2x biztosan mégse unod a trollkodást.

    Egyébként D9 én 2 hete néztem meg, és nekem nagyon bejött, ezután ez a film is várós. :)
  • AZUL #12