Szekeres Viktor

Nézd velünk ingyen az új G.I. Joe-mozifilmet!

Itt a nagy lehetőség, hogy premier előtt megnézd velünk a G.I. Joe: Megtorlást, s ehhez csak három egyszerű kérdésre kell válaszolnod.

Láttad az első G.I. Joe-mozifilmet?
 • Igen.
 • Nem.
A rajongók meglehetősen régen várják a G.I. Joe: Megtorlás (G.I. Joe: Retaliation) premierjét, ami annak köszönhető, hogy a filmet eredetileg tavaly nyáron mutatták volna be, azonban a Paramount Pictures az utolsó pillanatokban elhalasztotta a premiert - 2013. tavaszára. Akkor még nagyon távolinak tetszett az időpont, mostanra azonban már küszöbön a március 29-i amerikai és az április 4-i hazai bemutató.


Mi pedig segítünk nektek, hogy még kevesebbet kelljen várnotok a film megtekintésére, hiszen a hazai forgalmazó, a UIP-Duna Film felajánlott 2*100 darab jegyet egy premier előtti vetítésre. Arra a vetítésre, melyre 2013. április harmadikán fog sor kerülni a budapesti Mom Park mulitplex mozijának 3-as termében 19:00 órai kezdéssel. A G.I. Joe - Megtorlás hivatalos játékideje 112 perc, s a filmet 3D-ben, szinkronizált verzióban vetítik. Ahhoz, hogy részt vegyetek ezen, mindössze 3 kérdésre kell helyesen válaszolnotok - a válaszokat a [email protected] címre várjuk fórmos nickneveddel együtt.

1.) Melyik két nagy akciósztár csatlakozott "újoncként" a G.I. Joe 2-höz?

2.) 3D-ben vetítik a G.I. Joe: Megtorlást vagy nem?

3.) Melyik cég találta ki a G.I. Joe-figuráit?


A kérdések megválaszolásához segítséget nyújthat korábbi, a G.I. Joe: Megtorlás halasztásának okairól szóló cikkünk. A levelek beérkezését március 27. éjfélig várjuk.

A tét egyébként nem kicsi, hiszen a G.I. Joe: Megtorlás szereplésétől függ az, hogy lesznek-e tovább epizódjai a sorozatnak. A Paramount Pictures vélhetően nem bánná, ha a második rész bevételei meghaladnák az első epizód által termelt összeget. A G. I. Joe: A kobra árnyéka Stephen Sommers rendezésében Amerikában 150 millió dollárra volt jó, a világ többi részén pedig 152 milliót hozott. A rendező ezúttal a Step Up-sorozatból ismert Jon Chu, a 175 milliós költségvetés is 125-130 milliósra csökkent, azonban mondhatni tiszta lappal kezd a film.


A filmben a G.I. Joe-csapat nem csak a Cobra-alakulattal veszi fel a harcot, hanem a saját kormányán belülről érkező fenyegetések ellen is. Ami különösen érdekesnek ígérkezik, hogy miképp sikerült a filmeseknek megteremtenie a világ körüli történet illúzióját, a forgatásra ugyanis Amerikában, Louisiana államban került sor, azonban a G.I. Joe: Megtorlás története Japánban, Pakisztánban, sőt, még a Himalájában is zajlik.

Az első rész főbb szereplői közül csak Channing Tatum (Duke) tér vissza, a gonosz oldaláról pedig Byung-hun Lee és Ray Park (Storm Shadow és Snake Eyes, vagyis Viharárny és Kígyószem), így az új nézők is nyugodtan esélyt adhatnak a filmnek. "Újoncként" olyan színészek jelentkeznek be, mint Dwayne Johnson (Roadblock) vagy Bruce Willis (Joe Colton tábornok), de láthatjuk Elodie Youngot is, mint Jinx (akinek a karaktere már feltűnt rövid időre az első epizódban is), Adrianne Palickit Lady Jaye-ként, DJ Cotronát Flintként a Múmia-filmekből jól ismert Arnold Vosloot pedig Zartanként.

Az esetleges új nézőket persze minden bizonnyal a két nagy sztár érkezése fogja leginkább érdekelni. Érdekesség, hogy mind The Rock, mint Bruce Willis az idei évét a folytatásoknak fogja szentelni, hiszen előbbi a G.I. Joe 2 mellett a Halálos iramban 6-ban is feltűnik, utóbbi pedig a Die Hard 5-ben és a RED 2-ben. Willis karaktere, Colton tábornok az eredeti G.I. Joe, vagyis az ultraelit kommandó életre hívója, ő az, aki visszaállítja a G.I. Joe-k hírnevét. Roadblock pedig cseppet sem meglepő módon egy hatalmas darab ember, aki tapasztalatával, tisztességével és a különítménye, valamint a hazája melletti elkötelezettségével segíti a csapatot.


A most talán "futottak még"-kategóriába sorolható többi új figura közül némelyik a film végére talán új kedvenccé válik, például Flint, aki ösztönös és agresszív katona, aki olykor szembeszáll feletteseivel is, de persze mindvégig lehet számítani rá. A mesterlövész Lady Jaye a különítmény egyetlen női tagjaként sohasem retten meg és nem hagyja hogy zavarba hozzá. Női karakter egyébként akad a másik oldalon is, a rajongók valószínűleg örülni fognak Jinxnek, aki nindzsa erejének teljes kibontakoztatását tűzte ki célul és azt, hogy helyreállítsa családja hírnevét.

A készítők elmondásuk szerint nem csak a lövöldözős akciójelenetekre fektettek nagy hangsúlyt, hanem a közelharcokra is, főleg a nindzsákéira. Itt jól jött Jon M. Chu rendező táncos filmek terén szerzett tapasztalata, hiszen a bunyókat hasonlóképpen kell felvenni és koreografálni, mint a táncos párbajokat. A nyitó látványos és hangos akciójelenetet fogja követni az egyik fenti videón is látható szédítő magasságokban zajló nindzsaharc, ami a hírek szerint majdnem tíz perces lesz és dialógus nélkül fog lezajlani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • orichalcos #26
  Köszönöm a lehetőséget a mozizáshoz, élveztem.
 • kulturattase #25
  óóóóó én is nyertem!
 • Traca87 #24
  Velem is találkoztok, én vagyok a harmadik :).
 • orichalcos #23
  Általában ott kell átvenni. Legalábbis pl a Metropolis nyereményjátékoknál mindig ott vettük át a jegyeket. Mindegy, fél órával előtte odamegyek, ne legyen gond belőle. :D
 • Dr3kO #22
  Gondolom a jegyeket a pénztárnál kell kérni?!?! :) Remélem nem olyan lesz mint a gólyatáboros(egyetemes)póker verseny. Megnyertem és egy ingyen V.I.P belépő volt a nyeremény, de amikor oda mentem a szórakozóhelyre hogy beváltom csak néztek rám milyen hülye vagyok itt ilyen nincs. Jó móka volt:D
 • tHerapY #21
  Szevasz! Én is Debrecenben néztem volna, de jelenleg Pest megyében tartózkodom egy hétig. Erre pont jött, hogy nyertem, ezért tesómmal irány a MOM. Tök jó! :)
 • tHerapY #20
  Akkor ott találkozunk, papa.

  -Fuck yeah, nyertem. :D

  Ui.: Egyébként a nyerteseket email-ben értesítik. Én ma kaptam értesítőt 21:26-kor.
 • orichalcos #19
  fuck yeah, nyertem. :D
 • orichalcos #18
  szerintem emailben.
 • dvid1991 #17
  ki szokták írni a nyertesek nevét, vagy hogy értesítették a nyerteseket?