Szekeres Viktor

Hűtlenek az Alkonyat-rajongók

Az Alkonyat-sorozat rajongóiról végképp kiderült, hogy javarészt hűtlenek, hiszen most azzal szembesülhettünk, hogy Stephenie Meyer további történetei után sem érdeklődnek.

Az már korábban kiderült, hogy hiába az Alkonyat-filmek hatalmas sikere és a nézők kivételes rajongása a főbb szereplők iránt, ez a szeretet megáll a vámpíros sagánál és nem követi sem Robert Pattinsont, sem Kristen Stewartot, sem Taylor Lautnert más filmjeikbe - egyik színész további főszerepe sem hozott igazán komoly bevételt. Úgy tűnik, hogy az alkonyatosok a filmek alapjául szolgáló könyveket szerző Stephenie Meyerhez is hűtlenek maradnak.

Amerikában pénteken mutatták be ugyanis A burok (The Host) című scifit, melyet Meyer egyik regénye alapján írt és rendezett Andrew Niccol. Hiába azonban az írónő neve, az Alkonyat-rajongókat hidegen hagyta a premier, A burok Amerikában a bemutató napján mindössze 5,5 millió dollár bevételt hozott az első becslések szerint, ez pedig 13-15 milliós nyitóhétvégét jelenthet, ami messze elmarad a legutóbbi Alkonyat-epizód 140 milliós startjától. (A Hajnalhasadás II. része például első napján 71 millió dollár bevételt hozott, annyit, amennyit A burok összesen nem fog termelni.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #11
    Úristen, ennyire tudatlan nem lehetsz. :)) Te nem olvasol könyveket, na bumm. Nem lehet mindenki művelt. (Mondjuk ehhez műveltség sem kell, de kábé mindhárom említett könyv évek óta látható itthon is a könyvesboltokban. Jársz te olyanba?)

    Csak pár millióan, vagy tízmillióan hallottak ezekről. Annyira azért nem kell gereblyének lenned, hogy azt hidd, hogy amiről te nem hallottál, arról más sem hallott. A burok, oké, talán nem hallottál róla - Alkonyat-rajongók milliói hallottak, itthon is megjelent és siker lett.

    De az azért nem semmi, hogy a Trónok harcáról, ami már 10 éve, kábé a megjelenése után nagy siker lett, ennyire fogalmatlanul gondolkozz. Az Éhezők viadala pedig megint csak no komment. Az is megjelent jóval a filmpremier előtt itthon, egy csomóan beszéltek róla.

    Kicsinyem..., ó!
  • Amiga #10
    Anne Rice előbb volt, ő finomított a vámpír témán. A vegytiszta romantikát pedig már Coppola is behozta a Draculával.

    Meyer találmánya az, hogy a tiniket tette elsőszámú célcsoporttá a vámpírtémában.
  • GaborT28 #9
    Továbbá: a te trollkodásodon már meg sem lepődök. Itt éled az életed és csak a pillanatra vársz mikor köthetsz bele valakibe az okosságaiddal, amiknek alapja nincs. napiszar gyanús arc lehetsz....
  • GaborT28 #8
    És ugyan hányan hallottak erről a kib@szottnagy sikerről a filmek előtt?.... Ez olyan, mint a Trónok harca (amit mellesleg kedvelek); míg nem volt a sorozat, semmit nem hallottunk róla. Ugyanígy az Éhezők viadala....
    Te is csak egy egyszerű tahó lehetsz, aki nem lát át a szitán.
  • narumon #7
    Pedig a Burok még egy olvasható könyv volt (akár még jónak is nevezném) nem úgy mint az alkonyatok.
  • Ender Wiggin #6
    sem meyer, sem a színészei nem érnek egy fabatkát sem. lehet, hogy sokmillióan egyik reggel ezzel a felismeréssel ébredtek.
  • endrev #5
    Grodt, egyetértek. :)

    De azért nyugodtan nézd meg az Indy-filmeket, ugyanaz a feeling mint a régi SW-trilógia esetében, Indy gyakorlatilag Han Solo, szinte ugyanaz a karakter (kicsit műveltebb, kevésbé nemtörődöm), csak másik környezetben. :)
  • Tinman #4
    Az Alkonyat-saga az egyetlen, mely finomít a vámpír témán és belekeveri a vegytiszta romantikát.

    Sokan félreértik.

    Az írónő célja nem az volt, hogy készítsen egy, a mitológiában megismert szabályoknak megfelelő vámpíros filmet... Nem.

    Az volt a célja, hogy egy olyan romantikus történetet kreáljon mely szakít a hagyományos lányregényekkel és szakít a hagyományos vámpír történetekkel. Helyette e kettő átformálásával új egységbe gyúrta a 2 külön műfajt, oly módon, hogy az érdekes legyen majdnem minden korosztály számára. Persze továbbra is a fiatalabb korosztály/romantikára vágyó anyukák a célcsoport, de mindenképpen dicséretes a szárnypróbálgatás.

    Igen, tele van hibákkal, a kevesebb sokszor több lenne, Stewart színészi képességei Steven Segal-éval vetekednek, pár karakter jelenléte a filmben teljesen súlytalan, kidolgozatlanok, alig tudunk meg valamit a múltjukról, sok esetben motivációik sem elég egyértelműek és nem sikerült túl jól ez a furcsa egyveleg, de rémesen sem.

    A hype-olóknak nincs igazuk, de a gyűlölködőknek sem. A saga egy erős közepes és tele van kihagyott ziccerekkel. Profibb rendezővel, színészekkel akár klasszikust is lehetett volna belőle faragni, persze a sztorit is kicsit meg kellett volna dolgozni. Kár érte.
  • Grodt #3
    Hűtlenek mi?...

    Hiába vagyok nagy Star Wars rajongó, mégsem láttam még egyetlen egy Indiana Jones filmet sem, mert nem érdekel. Akkor én is hűtlen lennék?
    Nem sok ember ül be csak azért egy filmre, mert egyik kedvenc filmjének szereplője abban játszik, ha egyszer nem érdekli őt a film története. (mondjuk barátnőm pont ilyen :D ) Azért egy vámpíros film, meg egy scifi között elég nagy különbség van.
    Engem a Twilight nem érdekel, a Burkot viszont meg fogom nézni.
  • zetortraktor #2
    Ja, senki lenne, hiszen ő írta meg a szereplőket. Meg a könyveket, amiket rohadt nagy sikert arattak még a filmek előtt. Mondj még okosakat.