Szekeres Viktor

Rekordszámú animációs film a hazai mozis toplistán

Idejét sem tudjuk, hogy mikor szerepelt ennyi animációs film a magyar nézők kedvencei között - kár, hogy éppen a legjobbakat nézik meg legkevesebben honfitársaink.

Ilyenre sem volt eddig sok példa, de a hétvégi magyarországi mozis toplista első tíz helyén öt animációs filmet is lehetett találni - bár az is igaz, hogy ezen filmek a 6-10. helyet foglalták el. A kvintett tagjai között akadtak sikeresek és bukottak is. A csütörtöktől vasárnapig terjedő időszakban a premier előtt vetített Az öt legenda szerepelt a legjobban, ezt a filmet 14 moziban már most 5 084-en látták, ami azt jelenti, hogy a csúf amerikai bukás ellenére itthon akár még sikeres is lehet.

Az öt legenda mögött a hetedik helyen a nyolcadik hete játszott, de még mindig 35 moziban vetített Hotel Transylvania - Ahol a szörnyek lazulnak szerepel 2 861 nézővel - a Sony animációjának összesített nézőszáma már 120 ezernél tart. A Rontó Ralph negyedik hetében látható 35 moziban, azonban már csak 2 411-en látták hétvégén, és a zseniális film még mindig nem érte el a 25 ezer nézőt. 2 215 nézővel a Lorax a kilencedik, mely animáció hat hete került bemutatásra, jelenleg 44 vásznon látható és nemsokára a 70 ezer nézős határt fogja átlépni. A tizedik helyet a hétvégén a 3D-s Némó nyomában szerezte meg 16 moziban 2 063 nézővel, így nemsokára a hatezret is átlépi az összesített nézőszám - nem csoda, hogy a jövőben nem fogja a Fórum Hungary forszírozni a régi Pixar-filmek 3D-s premierjeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!