Szekeres Viktor

Folytatódik a Discovery egyik legütősebb sorozata

A Discovery Channel Kíváncsiság című műsora új kérdésekkel tér vissza - a második évad a világ legkülönlegesebb tájaira vezeti el a nézőket.

Aki lemaradt róla, az ma este 21 órától újra megtekintheti a Kíváncsiság új szériájának bevezető részét, amelyben egy valódi Boeing 727-es utasszállítógépet vezetett földbe a csatorna, hogy a kísérletet végző nemzetközi kutatócsoport - és persze a nézők - minél többet tudjanak meg a repülés biztonsági oldaláról is. De sorozat további részeiből kiderül sok minden a nemrég New York-ban tomboló Sandy hurrikánról, a híres Kinsey-jelentés óta készült legátfogóbb szexológiai kutatásról, valamint a Bermuda-háromszögről. Ezek mellett kutatócsoport vizsgálja meg az ősi Egyiptom múmiáinak legendáját, a számtalan titokkal övezett több ezer éves balzsamozási eljárást, s terítékre kerül a Stonehenge is.


A Discovery Channel 2011-ben indult Kíváncsiság-projektjét a csatorna úgy írja le, hogy "több mint tévéműsor: maga a felfedezés, út a létkérdések megválaszolásához". A Discovery Channel alapítója, John Hendricks kezdeményezte és felügyeli a nagyszabású projektet, melynek keretében öt év alatt készül el a hatvan epizód.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!