Szekeres Viktor

Magyar tévésorozat kapott nemzetközi elismerést

A Spektrum televízió digitális riporterei, Cseke Eszter és S. Takács András pénteken Karlovy Varyban a legrégebbi turisztikai-utazási filmfesztiválon a zsűri különdíját vehette át az On The Spotért.

Cseke Eszter és S. Takács András az On The Sport készítőpárosa rangos elismerésben részesült a Karlovy Varyban megrendezett, idén 45 éves TourFilm fesztiválon, melyen az ORF, a ZDF és a Travel Channel csatornák legjobb dokumentumfilmesei is elindultak. A duó a zsűri különdíját az M1-en vetített On The Spot: Törzsek című sorozat erbore törzsről szóló epizódjáért kapta meg. A fesztiválon 136 ország több mint 600 alkotása versengett egymással, az On The Spot a televíziós dokumentumfilm kategóriában kapta a különdíjat.

Nem ez az első nemzetközi elismerés az On The Spot háza táján, a készíők éppen egy évvel ezelőtt vették át Strasbourgban az Európa Tanácstól a Press Freedom Awardot burmai tudósításukért. Tehát nem csak a nézettség, hanem az elismerések is remekül mutatják, hogy négy éve a Spektrum csatorna jó lóra tett, amikor úgy döntött, hogy megpróbálkozik saját műsor gyártásával, melynek testvérsorozatát már az MTVA finanszírozta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!