Szekeres Viktor

Lehull a lepel Amerika titkos fegyverlaboratóriumáról

A dokumentum sorozatok kedvelői májusban sem fognak unatkozni az ismeretterjesztő csatornák előtt ülve. Ezúttal a fegyverek rajongói és a minket körülvevő világra rácsodálkozni kedvelők örülhetnek.

Május 5-én a Viasat Explorer mutatja be az Amerika titkos fegyverlaboratóriumában (Inside America's Secret Weapons Lab: DARPA) című 2008-as ismeretterjesztő filmet, mely segítségével első ízben lehet bepillantani Amerika egyik legtitkosabb ügynökségének zárt ajtói mögé, az USA védelmi minisztériumának kutatás-fejlesztés részlegén. A film készítői eljutottak távoli teszthelyszínekre, titkos laborokba és víz alatti kutatólétesítményekbe, ahová korábban szinte sosem engedtek be kívülálló kamerát. Olyan újításokat is bemutatnak, mint például az igazi "Vasember-öltözék", amely emberfeletti erővel ruházza fel viselőjét; a miniatűr légi járművek, melyek égi távcsőként szolgálják a katonát; vagy a titkos hiperszonikus tesztrepülőgép, amit a hangsebesség ötszörösét meghaladó sebességre terveztek.

A csatorna másik premierje május 12-n a Richard Hammond láthatatlan világai lesz , mely középpontjában az emberi érzékekkel fel nem fogható világ lesz. Ez a világ olyan csodákat tartalmaz, amik kívül esnek a látható spektrumon, vagy túl gyorsak, túl lassúak, túl kicsik, esetleg túl távoliak szemünknek és agyunknak. Villámcsapásoktól és lökéshullámoktól a kaptár hőmérsékletét biztosító méhekig és a pókháló kristályszerkezetéig a sorozat a legmodernebb filmrögzítő eszközök használatával mutatja be a titkos erők és rejtett energiák teljes pompáját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rotcsa #2
    Gumicsont....
    Amit be mernek mutatni, azt valószínűleg nemsokára rendszeresítik is.....
    Én inkább arra lennék kíváncsi, mire jutottak az olyan hadviselésben, ami nem műszaki lapokra helyezi a hangsúlyt, hanem az ember mentális, ill. paranormális képességeire.....
  • NEXUS6 #1
    A Metálzsírt is bemutatják vajon?