Szekeres Viktor

Majdnem egymillió embert érdekel a foci-Eb

Megint nagy sportesemény van, így az m1-nek megadatik az, hogy RTL Klubot és TV2-t verjen. A foci-Eb első találkozói közül már akadt olyan, mely egymilliós nézettséget szakított.

Jól kezdődött a hazai közszolgálati csatornának a labdarúgó-Eb közvetítés-sorozata, hiszen egyes első körös csoportmeccsek már az 1 milliós nézettséget is elérték. Ami pedig még inkább büszkeségre adhat okot az m1-nek, rendszeresen megverik a sportközvetítésekkel az RTL Klub és a TV2 filmjeit mind össznézőszámban, mind a kereskedelmi, 18-49 éves korosztályban, így olyan alkotások hódoltak be a focimeccsek előtt, mint a Derült égből Polly, a Dirty Dancing 2, a Maverick, a Még drágább az életed, a Rumlis vakáció és az Utolsó gyémántrablás. Sőt, a TV2 részéről még a Szépségkirálynő című saját gyártású produkció is a vert mezőnyt erősítette, mindössze az RTL Klub péntek esti sorozata, a Miami helyszínelők és a Gyilkos elmék tudták elverni a foci közvetítését.

A múlt heti mérkőzések közül a legnézettebb a Németország - Portugália találkozó volt, melyet az adatok szerint otthon 1,06 millióan követtek figyelemmel, de a vasárnap délutáni spanyol - olasz meccs is nézőszáma is huszonötezer néző híján elérte az 1 milliót. Azonban a múlt hét legnézettebb sportközvetítése mégsem focimeccs volt, hiszen az m1 a vasárnap esti Eb-meccs helyett Forma-1-et adott, és ez jó döntésnek bizonyult, hiszen az autóversenyt 1,07 millióan követték figyelemmel, ami 23%-os közönségaránynak felel meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!