Szekeres Viktor

A TV2 rámászott az RTL Klubra

Közeledik a nyár, ami azt jelenti a hagyományok szerint, hogy a TV2 megközelíti az RTL Klubot a nézettségi versenyben. Ennek korai jelei idén már májusban jelentkeznek.

Nemcsak a szerdai napon teljesített szokatlanul jól a Jóban Rosszban, a TV2 szappanoperája, hanem heti viszonylatban is: a teljes lakosság körében a második, a 18-49 évesek körében pedig a harmadik legnépszerűbb műsor lett a héten. Az utóbbi célcsoportban négyszer nyert teljes napot a TV2, így a két országos kereskedelmi csatorna nézettsége fej-fej mellett halad.

A teljes lakosság heti nézettségi toplistáján előkelő helyen szerepelnek a TV2 saját gyártású műsorai: a Jóban Rosszban a második, a Tények a negyedik, a Napló pedig az ötödik legnézettebb műsor lett; de jól teljesített a vasárnap esti Moziverzum film, az Indiana Jones trilógia első része is, mely a hatodik helyre került. A 18-49 éves célcsoport dobogóján két TV2-es műsor is szerepel: a második helyezett Indiana Jones után, a harmadik helyre került a Jóban Rosszban szerdai epizódja.

Ezeknek az eredményeknek köszönhetően az elmúlt héten minimális szintre, 0,6 százalékpontra csökkent a különbség a két országos kereskedelmi csatorna között - természetesen az össznézőszámot tekintve, a teljes napot vizsgálva.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vidra52 #2
    Ezen a héten meg a sárba taposta a tv2-t az rtl a Gyanú árnyékával, de kit érdekel hisz sem a kenyér, sem a tej nem lett olcsóbb!
  • Zombee #1
    Indiana Jones még mindig király! :)