Szekeres Viktor

Kemény, Afganisztánban játszódó sorozat érkezik

A frontkórház címmel debütál április 1-jén a PRO4 csatorna legújabb sorozata. A főhősök minden nap szembenéznek a halállal és emberfeletti küzdelmet vívnak a katonák és civil sebesültek megmentéséért.

A TV2 közleménye szerint a PRO4 legújabb sorozata elviszi a nézőket a veszélyzónába. A történet 2006-ban Kandaharban játszódik egy katonai kórházban. Elviselhetetlen hőség, állandó életveszély, életmentő műtétek szinte megállás nélkül - így zajlik az élet az afganisztáni frontkórházban, ahol amerikai és szövetséges orvosok és nővérek emberfeletti erővel küzdenek a sebesültek életéért. A sürgősségi műtétekre és intenzív ellátásra szakosodott egészségügyi bázis nem egy klasszikus épület, hanem ideiglenes sátrakból és fabódékból álló kaotikus komplexum, melynek falait konténerekkel védik az ellenséges támadásoktól. A falakon belül dolgozó nemzetközi orvoscsapat a legmagasabb színvonalú ellátást nyújtja a harcban sebesült katonáknak, civil sérülteknek, sőt, olykor még az ellenségnek is. A történetet két fiatal újonc orvos szemszögéből követhetjük nyomon, akik a nyugati civilizációból csöppennek a nomád körülmények közé és hamar megtapasztalják, hogy a mindennapok nem csak fizikailag megterhelőek.


A kanadai sorozatot a PRO4 csatorna vasárnaponként késő este tűzi műsorára, az első epizód április 1-jén 22:30-kor lesz látható. A széria hazájában és Amerikában tavaly nyáron futott, de nem hozott túl nagy nézettséget, így a kanadai gyártó, valamint az amerikai partner, az ABC csatorna nem folytatta, így csak az első évadot alkotó 13 epizódra kell számítania a nézőknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!