Szekeres Viktor

Egy újabb sikeres horrorfilm élesztheti fel a műfajt

Az elmúlt éveket vizsgálva tavaly került moziba a legkevesebb horrorfilm, ezek viszont nem szerepeltek rosszul, köszönhetően a műfajra kiéhezett nézőknek. Idén két horrorsikerrel indult az év.

2011-ben döbbenetesen kevés horror filmet mutattak be az amerikai mozik, mintha ismét eltűnni látszana a műfaj, melyet a Sikoly 90-es évekbeli sikere élesztett fel annak idején. Pedig a kevés premier is hozott sikereket, főleg az alacsony gyártási költségnek köszönhetően. De hiába a nagyobb filmekhez képest töredéknyi büdzsé, még így is csak olyan horrorok kerültek a mozikba tavaly, mint a Parajelenségek 3 (104 millió dollár bevétel Amerikában), az Insidious (54 millió), a Végső állomás 5 (42 millió), A rítus (33 millió), a Don't Be Afraid of The Dark (24 millió) és a bukásnak számító a Sikoly 4 (38 millió) és a Cápák éjszakája (19 millió) - itthon a folytatások mellett a nálunk forgatott A rítussal kellett beérnünk, így aki félni szeret járni a mozikba, nem nagyon válogathattak.


Talán idén történik valami és végre eredeti filmek is sikert aratnak. Az ördög benned lakozik (The Devil Inside) bár nagyon gyenge lett, de a talált videókamerás trükknek köszönhetően sikert aratott, s a nálunk március 29-én debütáló A fekete ruhás nő (The Woman in Black) is jól kezdett Amerikában, az alacsony költségvetésű film 3 nap alatt bezsákolt 21 millió dollárt, pedig ezúttal se talált kamera, se nagy nevű sztár segítette a marketingjét.

Persze hiába a két sikerfilm, a kvázi moratórium továbbra is folytatódik, legközelebb április elején kerül országos sugárzásra horrorfilm, az ATM és a Cabin in The Wood. Talán 2013-ban érezni fogjuk a hatását a mostani jó szereplésüknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #3
    Jesszus. Te komolyan annyira láma vagy, hogy azt hitted, hogy ezt be kell szopni? Úristen...

    Ez egy dramaturgiai eszköz. Csak jelzi, hogy a főszereplők lehet, hogy pórul járnak a végén. Mert elvesztették a kamerát.
  • Aldo Moro #2
    Ez a talált kamerás dolog akkora egy marhaság. Tényleg van olyan idióta, aki beszopja?
  • Mister #1
    Azért Herripotter megszemélyesítője nem olyan kis név.