Szekeres Viktor

Októberben érkezik a Paranormal Activity 4

Ahelyett, hogy az Újabb parajelenségek után tovább csökkentek volna a Paranormal Activity-sorozat bevételei, a 3. rész minden addiginál sikeresebb lett. A jó második rész tehát megágyazott a negyediknek.

A Paramount Pictures ma jelentette be sajtóközleményben, hogy 2011-ben a mozis világbevételek tekintetében a legjobb teljesítményt nyújtotta a hollywoodi stúdiók közül, filmjei 5,17 milliárd dollár bevételt hoztak. Ebből a teljesítményből 1,96 millió dollár Amerikában termelődött, ami 19,2%-os piaci részesedést jelentett, s ugyancsak első helyet. A siker pedig már csak azért is értékes, mert míg a Mission: Impossible 4 év végi hajrájával megelőzött második helyezett Warner Bros. 26 filmet mutatott be 2011-ben, addig a Paramount mindössze 15-öt, sőt, 2010-ről előbbinél 12, utóbbinál csak 6 film "lógott" át bevételt termelni.

A győztes filmkínálata megér egy megemlékezést (némelyik film közös gyártás volt a Dreamworks stúdióval): Transformers 3, Thor, Amerika kapitány: Az első bosszúálló, Kung Fu Panda 2, Csizmás, a kandúr, Super 8, Rangó, Mission: Impossible - Fantom protokoll, Parajelenségek 3 - a tizenöt 2011-es premier közül nem kevesebb mint kilenc ért el legalább 100 milliós bevételt hazájában. A "futottak még" kategóriába tartozó alkotások között is akadnak sikerek (Csak szexre kellesz, Justin Bieber: Never Say Never), de igazából bukásnak a többi négy (A leleményes Hugó, Tintin kalandjai, Footloose, Pszichoszingli) sem nevezhető. Ezzel szemben a Warner hiába hozott el tavaly 26 filmet, köztük a nyolcadik Harry Pottert és a Másnaposok 2-t, olyanokba nyúlt bele, mint az Arthur, az Álomháború vagy a Táncoló talpak 2.

Azonban nem az erőfitogtatás a legérdekesebb a Paramount sajtóközleményében, hanem az, hogy a stúdiós ismertette 2012-re tervezett nagyobb filmjeinek majdnem véglegesnek mondható listáját. Ezen olyan alkotások találhatóak, mint a World War Z, a G.I. Joe: Megtorlás, A diktátor vagy a Paranormal Activity-sorozat negyedik része. Ez utóbbi, annak ellenére, hogy papírforma, újdonságnak számít, hiszem még nem jelentették be hivatalosan. (A Parajelenségek 3 nem csak a második, de az első rész világbevételeit is túlszárnyalta: Amerikában 103, a világ többi részén eddig 99 millió dollár bevételt hozott az 5 milliós költségvetésű horror.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!