Szekeres Viktor

Mégsem tetszett a közönségnek a Sherlock Holmes-mozfilm?

Hiába volt meglehetősen pozitív a közönség véleménye a nem túl jól sikerült Sherlock Holmes-ról, úgy tűnik, hogy második rész mégsem érdekel annyi nézőt, mint amennyire a gyártó stúdió számított.

Sokan arra számítottak, hogy a Sherlock Holmes folytatása, a Sherlock Holmes: Árnyjáték karácsony környékén erőre fog kapni a csalódást jelentő amerikai start ellenére, azonban erre egyelőre még mindig nem került sor, így most már csak a szilveszter előtti utolsó rohamban bízhatnak a készítők, máskülönben egy kellemetlen bukást könyvelhetnek el. Hogy pontosan mekkorát, arról nem szól a fáma, de a második rész költségvetése nagyobb volt, mint a 90 milliós első részé, s a marketing költségei csak Amerikában minimum 50 millió dollárra rúgtak.

a bemutató sokkján már múlt héten áteshettünk, ugyanis míg az első rész a nyitóhétvégén csak Amerikában 62 millió dollár bevételt hozott, addig a második rész mindössze 39 millióval volt kénytelen beérni. A mostani vasárnapi becsléseket is számolva 10 nap után az Árnyjáték még mindig csak 76,5 millió dollárnál tart hazájában, míg az előzmény ekkor már majdnem 140 milliónál tartott. Az elemzők zöme a marketing félresiklását tartják, az ugyanis sokakban azt az érzetet keltette, hogy az Árnyjáték ugyanaz lesz, mint az első epizód, csak pepitában. Persze várhatóan a két rész közti bevételkülönbség az év vége felé csökkenni fog, azonban ettől még meglepő, hogy a viszonylag jó közönségreakciókkal bíró Sherlock Holmes folytatása iránti érdeklődés csak ekkora.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sherlockextra #10
    Sziasztok kedves Topikolók!

    Január 22-én (vasárnap) Budapesten kerül megrendezésre az I. Sherlock Holmes Klubtalálkozó. Ezt a Sherlock Holmes 2 megtekintésével kezdjük, majd a törzshelyünkön csevegünk. (Aki nem akarja megnézni a filmet jöhet kizárólag a beszélgetésre).

    Törzshelyünkön ha szerencsénk lesz vendégként üdvözölhetjük Tahi Tóth László színművészt (http://tahitothlaszlo.hu), a közkedvelt Sherlock Holmes színész Jeremy Brett briliáns magyar hangját.

    A mozi önköltségű, viszont a törzshelyünk a szalon használata ingyenes.

    Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!


    További információk: http://sherlock.extra.hu
  • winnie #9
    arra gondolsz, hogy az első sherlock holmes-szal párhuzamosan az avatar is ment meg egy rém erős alvin és a mókusok 2, most pedig minimális a konkurencia?
  • Vorpal #8
    Azért erős az, hogy megpróbálsz itt objektívebb véleményt formálni (szarkazmus), nem a hiba Holmes sapkájában volt és punktum.
  • endrev #7
    Talán azt is kéne nézni a nagy elemzés közepette, hogy az első résszel párhuzamosan milyen más filmeket játszottak és a másodikkal párhuzamosan milyeneket. Merthogy az éppen játszott filmek egymás konkurenciái azok körében, akik nem halmozzák a mozizást, hanem választanak a lehetőségek közül az egyik javára és a többi film kárára.
  • Loverman #6
    Azt már előre megmondtam hogy a Tintin alig fog érdekelni valakit, de persze winnyogó azt mondta hogy ez egy HATALMAS múlttal rendelkező képregény és fenenagy siker lesz. Hát 250 millió dollár (főleg 3d-s emelt jegyárakból, ami kevesebb nézőt jelent) nekem nem nagy cucc.
  • Narxis #5
    Igen úgy.
  • Béka Benő #4
    Spielberg Tintin-je is megbukott az USA-ban !
    He-he-he ! Hogy lesz így második rész...
    Persze ezt a szintén motion capture-ös Anyát a Marsra-zakózása után sejteni lehetett.
  • zetortraktor #3
    Mert ugye Ritchie úgy filmez, hogy "Felvétel! (majd 3 tized másodperc múlva) Ennyi!". Persze.
  • Ender Wiggin #2
    Nekem lehet, hogy tetszett volna, ha nem Ritchie rendezi. 10 perc után fájni kezdett a fejem a rengeteg rövid snitt miatt. Ennek az idiótának el kéne magyarázni, hogy nem videoklippet forgat.
  • narumon #1
    Szerintem jó film volt az 1. Én meg olyan morbid vagyok, hogy a kettőt is meg szeretném nézni majd moziban, de, hogy nem karácsony és szilveszter körül az holtbiztos. Leghamarabb januárban. ilyenkor család és barátok mozi nélkül.