Szekeres Viktor

Három filmet még telt házak előtt játszanak

Nem csak tömegfilmek kerültek bemutatásra a hétvégén Amerikában, hanem igazi csemegék is, melyek közül egy vagy kettő az év legjobb filmjei közé is könnyedén bekerülhet.

Miközben a közönségfilmek egyelőre még bukdácsolnak Amerikában, addig az Oscarra belőtt alkotások meglehetősen jól szerepelnek, ami az egy moziban generált bevételüket illeti. Hétvégén három filmet mutattak be 10-nél kevesebb moziba, s mindegyikre özönlöttek a nézők. Ezek közül is a legjobban, majdnem 78 ezer dolláros vászonátlaggal a nálunk január 26-án bemutatásra kerülő Suszter, szabó, baka, kém (Tinker, Tailor, Soldier, Spy) nyitott - a John Le Carré Áruló című regényéből készített kémfilmet részben Magyarországon forgatták. (A film hétvégén 4 moziból 310 ezer dollár bevételt termelt, ez pedig minden idők harmadik legerősebb nyitánya 4 moziból, mindössze Az élet fája és A király beszéde volt képes jobb teljesítményre.)


Ugyancsak korrektül nyitott a Pszichoszingli (Young Adult), melynek magyar bemutatójára március nyolcadikán kell számítanunk. Bár a film 8 moziban érte el az előző 310 ezer dolláros bevételét, azért a 39 ezres vászonátlag sem rossz kezdésnek, bár Jason Reitman előző filmjei, a Köszönjük, hogy rágyújtott, a Juno és az Egek ura jobb vászonátlaggal indítottak kevés moziban.


Magyarországon február 16-i bemutató lesz az angol Beszélnünk kell Kevinről (We Need to Talk About Kevin), melyet Amerikában pénteken mindössze egy moziban kezdtek el játszani, s ebben 24,5 ezer dollár bevételt ért el, mely értelemszerűen egyben a vászonátlaggal is megegyezik. Lynne Ramsay várt thrillerének sikerét egyébként mutatja, hogy Amerikán kívül már 4,3 millió dollárnál tart - remélhetőleg nemsokára több mozi is elkezdi játszani.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!