Szekeres Viktor

Nagy csalódást okozott a Sherlock Holmes 2

Az első rész premier hétvégi nézőinek majd egy harmadát elveszítette a Sherlock Holmes: Árnyjáték, ami nagy meglepetésnek számít, hiszen bármennyire is közepes lett a film, a közönség szerette.

Amerikában pénteken mutatták be a nálunk ismét csak januárban műsorra tűzött Sherlock Holmes-sorozat új epizódját, az Árnyjátékot (Sherlock Holmes: A Game of Shadows). A több mint 100 millió dollárból készített film azonban nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, ugyanis "csak" 40 milliós nyitóhétvégét produkált. Ez persze elegendő volt az első helyhez a toplistán, de a két éve moziba került és 62 millió dollárral debütáló és végül rettentő sikeressé váló első részhez képest a nézők harmadát elveszítette a film.


Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy az első epizód annak idején egy héttel később, közvetlenül karácsonykor debütált, de ettől függetlenül az elemzők egyetértenek abban, hogy csalódást okozott a mostani start, főleg egy, a közönség által jól fogadott előzményhez képest. Tavaly egyébként ezen a hétvégén nyitott a Tron: Örökség, mely három nap alatt 44 millió dollárt gyűjtött, azaz jobban debütált. (A Tron-film végül 172 millió dollár bevételig jutott el Amerikában, míg az első Sherlock Holmes 209 millióig.) ** ** A gyenge kezdés oka egyesek szerint abban keresendő, hogy a marketing csak minimális figyelmet fordított az új főgonoszra, Moriarty professzorra, s inkább az első részben kedvelt Holmes-Watson interakcióra koncentrált. Ez azonban sokakban azt az érzetet kelthette, hogy ugyanazt a filmet fogja látni, csak pepitában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sherlockextra #18
    Sziasztok kedves Topikolók!

    Január 22-én (vasárnap) Budapesten megrendezésre kerül az I. Sherlock Holmes Klubtalálkozó. Az eseményt a Sherlock Holmes 2 megtekintésével kezdjük, majd a törzshelyünkön csevegünk. (Aki nem akarja megnézni a filmet jöhet csak a beszélgetésre is).

    Törzshelyünkön ha szerencsénk lesz vendégként üdvözölhetjük Tahi Tóth László színművészt (http://tahitothlaszlo.hu), a legendás Sherlock Holmes színész Jeremy Brett briliáns magyar hangját.

    A mozi önköltséges, de a törzshelyünk a szalon használata ingyenes.

    További információk: http://sherlock.extra.hu

    Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
  • winnie #17
    már voltak vetítések, jobb lett. mondjuk nem volt nagy művészet:)
  • birdo #16
    Na most akkor lesz olyan jó a második rész mint az első vagy sem ??
  • viasz #15
    Én megnéztem anno az előzetest, ennek ellenére meglepett, hogy tényleg kb. akciófilm, nem több. Ettől persze tetszett. Viszont inkább vártam volna olyasmi stílust, mint a The Prestige c. filmé, csak kicsit pörgősebben.
  • SirLord #14
    troll fail is epic
  • senki687 #13
    Nem azzal van bajom, hogy van benne akciójelenet, hanem hogy más nincs is benne. Ezt pedig nem lehet megtudni a bemutatóból. Írtam, hogy akciófilmnek jó volt, csak egy Sherlock Holmes c. filmtől alapból az ember mást várt _eddig_. De valószínűleg nem vagyok ezzel egyedül, mert akkor ugyan az a közönség most is ott ült volna a moziban, csak hogy a cikk éppen arról szól, hogy a korábbi rész látógatóinak 1/3-a hiányzik. Na, szerintem ezért nincsenek ott.
  • nlght #12
    aki még nem látta és szereti a SH sztorikat az sürgősen szerezze be a BBC féle 21. századi SH sorozat első 3 részét, mert sokkal jobb, mint bármelyik hollywood SH film valaha is lesz...
  • Zombee #11
    Ezért kell utána nézni, nem volt titok, hogy akciófilm lesz. Nyilván ezért lett az első kasszasiker, nem hiszem, hogy manapság túl sok eséllyel lehetne moziban 200milliót kaszálni egy agyalós, nyomozgatós filmmel.
  • senki687 #10
    Hát éppen ez az! Erről beszélek! Ha egy 30 másodperces összevágásból átjön egy film, akkor azt kár megnézni. Feltételeztem, hogy több van mögötte a teljes filmben, mint a bemutatóban. Tévedtem.
  • Zombee #9
    Én előzetesről, meg hírekről beszéltem. Te tényleg nem olvasol.