Szekeres Viktor

Rekordot döntött és óriásit bukott az első magyar 3D-s közönségfilm

Idén még nem nyitott olyan erősen magyar film, mint a 3D-s S.O.S. Love - Az egymillió dolláros megbízás, azonban 2011-ben még akkora bukást nem könyvelhettünk el, mint Sas Tamás filmje esetében.

Utólag könnyű okosnak lenni, de valószínűleg az S.O.S. Love - Az egymillió dolláros megbízás készítőin és szponzorain kívül nem sokan gondolták, hogy van értelme pusztán a divat miatt térhatású filmet készíteni egy romantikus történetből. Mint ahogy olyan amerikai színészek, mint Daryl Hannah vagy Billy Zane sem valószínű, hogy sok potenciális mozizóból váltanak ki bizsergést. A közönség hozzáállása igazolta is ezt, hiszen a viszonylag sikeres, ám kritikailag elmarasztalt S.O.S. szerelem! kvázi folytatása hiába került 42 moziban bemutatásra, mindössze 8 646 nézőt érdekelt vasárnapig, ami 12 millió forint bevételt jelent a moziknak és a forgalmazó Fórum Hungary-nek.


Ez a teljesítmény a hétvégi toplista 5. helyére volt csak elegendő, azonban még így is 2011 legerősebb magyar filmes nyitánya volt, ami nem Sas Tamás filmjének elismerés, hanem annak indikátora, hogy idén nem nagyon került hazai közönségfilm a mozikba. Az S.O.S. Love Sas előző romantikus komédiáinak 100 ezres nézettségétől messze el fog maradni, csak pár tízezres nézőszámra számíthat. (Érdekesség, hogy a nézőszám arra is utal, hogy egy moziban csütörtöktől vasárnapig átlagosan 205-en látták a filmet, vagyis egy nap nagyjából 50-en nézték meg a film, azaz az egy-egy előadáson nagyjából tíz néző lézengett.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Béka Benő #5
    Kellett már ez a bukás !
  • dzsagon #4
    még ha 3d-ben keféltek volna benne
  • Enton #3
    Ekkora marhaokos is csak egy magyar lehet, hogy 3d-s romatikusfilmet.
    Ha nem scifi, vagy horror akkor a 3d sokat nem ér.
    De egy romantikusfilmben mik lettek 3d-vel kiemelve???
    Mondjuk ebben tuti elsők vagyunk és még senki nem csinált ilyet de akkor is. Abszolult nonszensz.
  • narumon #2
    Pedig a bemutatója nem is annyira gázos :o
    Mondjuk én még nem is hallottam róla, tehát a marketinggel sem lehetett minden oké.
  • birdo #1
    Lézengtek...lézengtek )))
    Például a " halott menyasszonyt a Corvinban néztük meg.....a többi alig tíz fő néző meg bealudt alatta....még, hogy lézengett ))