Szekeres Viktor

Egyszerre imádjuk és utáljuk a folytatásokat

Jól kezdett itthon a Mission: Impossible negyedik része, közepesen nyitott az Alvin és a mókusok harmadik epizódja, és nagyon gyengén startolt az S.O.S. Szerelem! folytatása.

Magyarországon múlt héten három széleskörű mozis világpremierre került sor, s mindhárom folytatásfilm volt. Az S.O.S. Love - Az egymillió dolláros megbízás gyenge startjáról beszámoltunk, most lássuk a másik kettő teljesítményét. A Mission: Impossible-sorozat negyedik epizódja, a Fantom protokoll 37 moziban mutatkozott be csütörtökön és 30 444 néző késztetett jegyvásárlásra. Ez közepesen jó teljesítménynek mondható, hiszen több nagy akciófilmnél jobban kezdett az M:I-4, de például a Lopott idő nyitányának a nyomába sem ért, köszönhetően annak, hogy a vidéki közönség távolmaradásával tüntetett, a bevétel majd kétharmada Budapesten képződött. (Érdekesség, hogy annak idején az első és a második Mission: Impossible is 400 ezer néző körüli teljesítmény produkált itthon, de a negyedik rész inkább csak a harmadik epizód 122 ezres közönségével tud versenyre kelni.)


Ugyancsak múlt csütörtökön került bemutatásra itthon (Amerikával egy időben) az Alvin és a mókusok 3, mely 27 moziban mindössze 11 489 nézőt érdekelt, az alig 13 milliós nyitány meglehetősen zsengének tűnik. Még akkor is, ha annak idején az első rész ennyire sem volt képes, de a gyerekek legalább örülhetnek, hogy olyan filmet is láthatnak a hazai mozikban, melynek nézése közben nem kell szemüveget viselniük.


A hét legfontosabb premierje, Az élet fája korrekt nyitányt produkált, 6 kópián 2 141 néző választotta a CornerFilm filmjét, ami majdnem 3 milliós bevételt jelentett.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Daell Drow #6
    Hanyagoljuk ezt a freevlogot hasznalhatatlan lasu, mardjunk a youtubenal. thx
  • WoodrowWilson #5
    Egyetértek, de az Oscaron értékelni fogják (mondjuk remélem csak jelölésekkel).
  • kerge30 #4
    Az élet fája számomra a mozi halála.Egyetlen menő filmkritikus,de még egy filmrajongó blogger sem fogja nekem bebizonyítani,hogy jó film.Az őrület határán egy csodálatos remekmű,az Új világ még nézhető,de már nyúlik,mint a rétestészta,de ez...szerintem ritka nagy szar.Persze lehet,hogy hiányzik belőlem az élet értelme keresése iránti vágy és érzékenység,de abban biztos vagyok,hogy az Ősrobbanás meg az élet kialakulásának bemutatása sehogyan sincs pariban ezzel az igazán átlagos amerikai családdal.Az meg,hogy Sean Penn idiótán tántorog a sivatagban valami kőboltív alatt,egyenesen röhejes.Szégyen,hogy pajzsra akarják emelni ezt zagyva moslékot.
  • gombabácsi #3
    semennyire

    a barátok köztöt napi több millió ember nézi, na az a fontos!
  • WoodrowWilson #2
    Majd az Oscar jelölésekből látod, mennyire volt fontos.:)
  • Grodt #1
    "A hét legfontosabb premierje, Az élet fája korrekt nyitányt produkált, 6 kópián 2 141 néző választotta a CornerFilm filmjét, ami majdnem 3 milliós bevételt jelentett. "
    Ez most komoly? Mennyire lehet fontos az a premier amit 6 moziban vetítenek mindössze?