Szekeres Viktor

Egymást tapossák az emberek a Mission: Impossible 4 vetítésein

Amerikában kényszerű döntés volt a negyedik Mission: Impossible limitált, IMAX-ekre korlátozott premierje, azonban a stúdió talán épp ezzel járt jól, hiszen az IMAX-ben forgatott filmet mindenki dicséri.

Miközben sem a Sherlock Holmes második része, sem az Alvin és a mókusok harmadik része nem volt képes az előző, felettébb sikeres epizódok nyomdokaiba lépni (szigorúan bevételüket tekintve, persze), addig a Mission: Impossible - Fantom protokoll remekül debütált. Persze azt feltétlenül jelezni kell, hogy a filmet Amerikában 425 moziban mutatták be, míg az előbb említett két folytatást több mint 3700-ban, ami annak köszönhető, hogy a Paramount kénytelen volt eltolni a széles körű premiert, mivel nem akart közvetlenül versenyezni az új Sherlock Holmes-szal.


Így Amerikában kvázi premier előtt csak az IMAX-mozikban lehetett látni a Mission: Impossible negyedik részét, mely film előtt ráadásul A sötét lovag: Felemelkedés prológja is látható volt. Hogy a Batman-film promóciója mennyiben befolyásolta az eladott jegyek számát, nem tudni (mindössze az M:I-4-et vetítő mozik tizedében volt látható), de az biztos, hogy a Paramount három nap alatt 13 millió dollár bevételt könyvelhetett el, mozinként 30 ezer dollárt, aminél nagyobb átlagra limitált premier (600-nál kevesebb moziban bemutatott film) még sosem volt képes.

A nagy kérdés, hogy szerdán, amikor már több mint 3000 moziban lesz látható Tom Cruise filmje, hasonló lesz-e a nézők lelkesedése. Két dolog biztos: az Amerikában csak 134 millió dollárt termelő, majdnem franchise-gyilkos harmadik epizódot nem lesz nehéz lepipálni, és az eddigi kritikák nagyszerűen, a RottenTomatoes kritikaösszesítő oldalon 95%-on áll az új Mission: Impossible, ami azt jelenti, hogy minden 20 kritikából csak 1 lett negatív.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #16
    nem
  • winnie #15
    tudtommal nem.
  • Ádesz #14
    Sziasztok egy olyan gyors kérdésem lenne attól aki már látta ezt, hogy szükséges e ehhez a filmhez az előző 3 megtekintése? (sorry ha nem olvasok vissza lehet már volt róla szó)
  • anubys1984 #13
    Ezek szerint már nem vagy aktív?
  • winnie #12
    de, bár az sem ma volt:)
  • Aldo Moro #11
    Láttam szinkronnal. Figyelni kell rendesen.
  • anubys1984 #10
    Na igen, így már helyes a hír. :)

    OFF:
    winnie, te nem vagy fent véletlenül ugyanezzel a névvel HSX-en?
  • jamboox #9
    Limitált nyitó hétvégi bevétel nem volt még ekkora, nem az átlag. Az erős közepes.
  • winnie #8
    gondolom, azért nagy szám, mert még soha nem volt ilyen. az nem szokatlan hogy egy 4-20 moziban bemutatott film 80 ezres átlagot hoz premierkor - de az ilyen filmek sosem közönségfilmek (kivéve az 1 moziban bemutatott, emelt áras disney-premierek, amik 250 ezres átlagot hoznak), mindig niche cuccok, amiket vár egy bizonyos réteg, így persze, hogy csupa teltházzal futnak. ez viszont egy sorozat, aminek a 3. része elég nagy bukta volt.

    a napokban a tinker taylor is annyit hozott 4 moziban. (mondjuk ennél impresszívebb a blair witch 26 ezres átlaga 1000 moziban)
  • anubys1984 #7
    Nem igazán értem, miért nagy szám a 30 ezres vászonátlag. Pláne emelt áras IMAX esetén. Ennél tucatnyi film produkált már jobbat, elég csak a legutóbbi Fekete hattyúra gondolni, aminek a limitált bemutatója 80 ezres átlagot hozott. És az még csak nem is IMAX volt...