Szekeres Viktor

Az új hazai sikerfilm leverte az Alkonyat 4-et is

Jött, látott és győzött a Csizmás, a kandúr című animációs film, mely nyomokban 3D-s megoldásokat is tartalmaz. A Shrek egyik mellékszereplőjére épített történet az Alkonyat 4-et taszította le a trónról.

Furcsa, de miközben Amerikában a nézők meglehetősen hűvösen fogadták a Csizmás, a kandúr (Puss in a Boots) című film érkezését, addig nálunk az év egyik legjobb debütálását produkálta a Shrek utódsorozata. Mindez számokba öntve annyit tesz, hogy a UIP-Duna Film 58 kópián bemutatott animációs filmjét csütörtöktől vasárnapig 52 029-en látták idehaza, ami a 3D-s vetítéseknek köszönhetően 70,4 millió forint bevételt jelentett a moziknak és a forgalmazónak.


Mindez természetesen elég volt az első helyhez és az Alkonyat: Hajnalhasadás 1. rész trónfosztásához. A tinivámpíros saga harmadik hétvégéjén már csak 18 808 nézőt érdekelt, ami 55%-os csökkenés volt az előző hétvégéhez képest. Persze a Provideónak így sincs oka bánkódásra, hiszen filmjüket december negyedikéig bezárólag így is 213 898-an látták Magyarországon, akik majdnem 250 millió forint bevételt produkáltak jegyvásárlásaiknak köszönhetően.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #5
    Összesen ketten nem tudnak szöveget értelmezni. Ez szerintem elég jó az SG-től.
  • Szefmester #4
    Ne aggódj, én sem találtam benne semmilyen hazai sikerfilmet. Maximum a csizmás kandúrt ami mindenhol a világon bukta, csak itthon siker. :)
  • coke2 #3
    Azért a cikkíró elég sokat bakizik mostanában...
  • bino512 #2
    szeretem az sg-t ..általában nem kötök bele semmibe... DE EZ egy marha jó vicc XDDDDDDDD
  • blessyou #1
    Ömm, na most vagy képtelen vagyok szöveget értelmezni, mivel negyedszeri elolvasásra sem találtam meg, mi az új hazai sikerfilm, ami leverte az Alkonyatot, vagy tájékozatlan vagyok afelől, hogy a Csizmás a kandúrt magyarok csinálták. Azok csinálták?