Szekeres Viktor

Hollywood leállt az új filmek bemutatásával

A Hálaadás-hétvégi premierdömpinget nagy csend váltotta Hollywoodban, ugyanis egy nagy stúdió sem mutatott be filmet a hétvégén, félve az elkerülhetetlen bukástól.

Amerikában fura hétvége volt a mostani, hiszen a Hálaadás utáni első pénteken meglehetősen hálátlan dolog új filmeket bemutatni, s a múlt tapasztalatai okán a hollywoodi stúdiók úgy döntöttek, hogy nem is erőltetik a dolgot. Így pedig nagyjából 80 millió dolláros bevételt mondhat majd magának a hétvége tíz legjobb filmje, vagyis fej-fej mellett lesz harcban szeptember második hétvégéjével az év leggyengébb hétvégéje címéért. Érdekesség, hogy két éve Antal Nimród A szállítmány című filmje is azt a megtiszteltetést kapta, hogy a Hálaadás utáni hétvégén volt először látható a mozikban, nem is csoda, hogy nem lett kasszasiker. Bár tavaly sem volt sikeres hétvége a Hálaadás utáni, hiszen csak egy nagyobb premierre került sor, a The Warrior's Way-ére (meg is bukott...), azonban minimális számú moziban ekkor indult hódító útjára a Fekete hattyú.

A nagyobb premierek hiánya természetesen azt is jelenti, hogy a múlt hétvégi sorrend jórészt változatlan lesz, továbbra is az Alkonyat: Hajnalhasadás 1. rész fog uralkodni (szombati stúdióbecslések szerint nagyjából 17 milliós bevétellel), a dobogón pedig a The Muppets, valamint A leleményes Hugó osztozik minden valószínűséggel 11, illetve 7,5 millió dolláros bevétellel. (Utóbbi film 600 mozival többen látható az előző hétvégéhez képest.) Érdekesség, hogy a tíz legtöbb bevételt hozó film közül hat ezúttal is gyerekeknek szóló.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tyuklepes #1
    Nem tartozik szorosan a cikkhez, de halivúd kurva nagy válságban van, kíváncsi vagyok mikor mondja ezt ki valaki olyan személy, akink adnak a szavára ... Bevétel ide vagy oda, egyre nagyobb szemétdomb lesz az egész (a bevételnövekedésről annyit, ha nem lennének a 3D-s felárak, jó nagyot esne a statisztika ... meg sem merem tippelni, mennyit)