Szekeres Viktor

Amerika kapitány Amerikát már leigázta

Amerika kapitány érdekelte legjobban az amerikaiakat a nyári képregényfilmek közül, hiszen bár a Thor nyitóhétvégéje erősebb volt bevétel tekintetében, nézőszámban alulmaradt a múlt heti bemutatóval szemben.

65 millió dollár bevételt hozott az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló (Captain America: The First Avenger) első hétvégéjén Amerikában, s a 3D-ben is vetített alkotás ezzel magabiztosan szerezte meg az első helyet a toplistán. Mindehhez természetesen arra is szükség volt, hogy a rekord premierhétvégét produkáló utolsó Harry Potter-film nézőinek 72%-át elveszítse múlt hétvégére, s így csak 47,5 millió dollárra tegyen szert péntektől vasárnapig.

Nyitányával Amerika kapitány a bevételeket tekintve végül elmaradt a 65,7 milliós nyitányt produkáló Thor teljesítményét, de a nézőszáma 8%-kal meghaladta a tavasszal bemutatott Marvel-mozi látogatottságát. Mindez annak köszönhető, hogy míg a Thor bevételeinek 60%-a jött 3D-s vetítésekből, addig az Amerika kapitány esetében ez az arány mindössze 40%-os volt. (Ha a nézettséget vesszük figyelembe, akkor megállapíthatjuk, hogy az Amerika kapitány-mozifilmet a nyitóhétvégéjén annyian látták, mint a Watchmen - Az Őrzőket vagy a G.I. Joe: A Kobra árnyékát

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!