Szekeres Viktor

Annyi A sötét lovag rekordjának

A Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész Amerikában és Amerikán kívül is rekordok sorát fogja megdönteni, többek között az Alkonyat és az új Denevérember-sorozat második részének a csúcsát is.

Az új Harry Potter nem kegyelmezett azon filmeknek, melyek Amerikában jegyárbevételi rekordokat tartottak. Persze mindez valószínűleg nem a Harry Potter-sorozat minőségének szól, hanem annak, hogy befejező részéhez érkezett a széria. Hazájában a film már az éjszakai vetítések során rekordot döntött, hiszen csütörtökön 21:00 után 43 millió dollár bevételt regisztráltak a mozik.

Azonban mindez csak a kezdet, hiszen ilyen éjszakai kezdéssel a pénteki összesített adatok, melyek az éjszakai vetítéseket is magukba foglalják nagyjából 90-95 millió dollárra fognak rúgni, ami azt jelenti, hogy az Alkonyat-saga második részének 73 milliós nyitónapi rekordja is a múlté lesz. Minden bizonnyal hasonló sors fog várni A sötét lovag 158 milliós hétvégi csúcsára is, hiszen valószínűleg a hisztéria nem fog olyan mértékben csillapodni, mint az Alkonyat-filmeknél, melyek ugyan megdöntötték a nyitónapi rekordokat, de a hétvégi csúcsokat békén hagyták.

Természetesen Amerikán kívül is tombol a Harry Potter-láz. A nemzetközi piacokon szerdán és csütörtökön 82,5 millió dollár bevételt hozott a film, amivel a Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken nyitóhétvégi csúcsát fogja megdönteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • merai #24
    Az Avatar után nagyon erőltetik ezt a 3dt-t
    saw 3d minek ?:DD
  • asgh #23
    Az utolsó két film szerintem teljesen jól sikerült, a 4. rész (Tűz serlege) tetszett még ennyire, a többi epizód feldolgozása mind gagyerák volt, a könyv kicsontozott hollywoodi változata.
    A fake 3D viszont nagyon zavaró volt, inkább rontott a filmélményen.
  • Ender Wiggin #22
    Mennyivel több értelme volna verni a nyálat a 3D változatra, ha tényleg 3D lenne, nem csak konvertált.
  • koschwarz #21
    meglepően pontosan és részletesen adoptálták a trónok harca könyvet, sokszor szó szerint. igaz ehhez tényleg kellett 500 perc... szerintem úgy 75%-ban azonos a könyv és a film.

    az utolsó potter-könyvhoz meg simán kellett a két film, egyébként nagyon sűrű és nagyon hiányos lett volna egy filmben.
  • Egerwin #20
    Én pl. egyáltalán nem úgy képzeltem el a "varázslóvilágot", ahogy megfilmesítették (a néger szereplőkön nagyon meglepődtem, hogy ezek meg kicsodák :D), egyedül Emma kisasszonyt választották ki jól. :D
  • TWN #19
    Lattam az utolso HP reszt moziban. Ez a 3D nehol total sotet, mashol meg a fokusz nincs a jelenet szereploin. A filmet magam reszerol inkabb nem minositem (lanyokat kerdeztem, nekik tetszett..).
  • Victor1103 #18
    Ez a Trónok harca előnye. 50 oldal/részfelosztásban ott tényleg mindent be tudtak mutatni.
  • Narxis #17
    Ez inkább a könyvek minőségének szól. Mindenki azt hiszi, hogy ugyanolyan jó lesz a film is holott.... persze sokan megelégszenek azzal is, hogy a rajongott varázslóviláguk vászonra kerül. Én is mindig így mentem be a moziba, nem vártam sokat a filmtől.
  • Narxis #16
    Rowling javasolta a kettéosztást...
  • edios #15
    ?

    forgatókönyvírók javaslata volt a kettéosztás, sőt, a három részes megoldás is felmerült a részükről, de végül a stúdió döntött úgy, hogy legyen kettő.