Szekeres Viktor

Egyre jobban lemarad a Transformers 3

Nem valószínű, hogy sokat nyomnának a latban a kritikusi sirámok a Transformers 3-nál, hiszen a pocsék 2. rész is a negatív kritikák ellenére lett minden idők 11. legsikeresebb filmje Amerikában.

Nyolc nap kellett a Transformers harmadik részének, hogy elérje csak Amerikában a 200 milliós bevételi határt, s ezzel olyan sikerfilmek társaságába került, mint a Karib-tenger kalózai 2, Alkonyat 3, Pókember 2 és Star Wars 3. Gyorsabban csak két film tett szert hazájában 200 milliós bevételre: a Sötét lovag, azaz Christopher Nolan Batman-sorozatának második része - valamint a Transormers: A bukottak bosszúja, azaz a második Transformers-film. Mindkét alkotásnak 5 napra volt szüksége a 200 millióhoz. (A gyorsasági bevételes műfajban, mint látható, a folytatásfilmek uralkodnak. A legjobb nem folytatás a Pókember a listán, Sam Raimi filmje 9 nap alatt szedett össze 200 millió dollárt Amerikában.)

Mindez azt is jelenti, hogy továbbra sem csökken a különbség a Transformers második és harmadik részének bevétele között Amerikában, pedig az eddigi vélemények szerint a trilógia záróepizódja jobb lett, mint az előző rész, ami persze nem művészet, mégis beszédes. Az, hogy hazájában mennyi bevételt fog szerezni Michael Bay legújabb filmje, vasárnapra már jó közelítéssel megmondható lesz, hiszen teljesítményét a második heti bevételcsökkenés alapján már jó közelítéssel meg lehet becsülni. Egyelőre csak az vehető biztosnak, hogy nemzetközi szinten a harmadik rész le fogja pipálni a másodikat.

Csütörtökig bezárólag a Transformers 214 milliós bevételt produkált Amerikában. A filmsorozat első része 8 nap alatt 187 millió dollárig jutott el, míg a második 251 millióig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #14
    Rossz neked. Gondolom, a régi sztorikat, sorozatokat, képregényeket nem ismered.
  • chuky123 #13
    Michael Bay jó sok jelenetet "lopott" régebbi fimjéből a 2005 Sziget-böl
    The island same scene
  • Lejti3 #12
    Am nálam mind 100%
  • Lejti3 #11
    bmw: ha a második jobban bejött, mint az egy, akkor ez még annál is jobban fog tetszeni;)
  • bmw #10
    A 2. resz Nekem meg jobban bejott mint az 1. Ezt meg nem lattam....
  • NEXUS6 #9
    Amúgy a poénok szerintem jók voltak benne.
    Volt 1-2 jelenet, amit meg kellett volna vágni, kicsit sok volt már a kallandból.

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Monnyuk szerintem pojén volt az is amikor a repülőmókusember kommandeósok felmentek gyalog a 43. emeletre, hogy onnan ugorjanak rá a robotokra :)))


    Ja és a 3D sem volt az igazi.
  • NEXUS6 #8
    ígyvan, együnk szart! Hiszen 500 millió légy nem tévedhet!

  • sandor8206 #7
    és még mondják, hogy hülye amcsik? a világ többi rész meg sikerre viszi ezt a "szart"
  • Ender Wiggin #6
    Szánalmas spekuláció az egész, amit írkálsz, állandóan a bukásról vizionálva. A film 9 nap alatt elérte az 500 milliót, ami rekord a mozifilmek történetében. Ennyi. A többi csak süketelés
  • NEXUS6 #5
    Hát inkább a kettő között valami.