Szekeres Viktor

Brutális zuhanást produkált az új Harry Potter

Azok a mozitermek, melyek múlt héten tömve voltak az utolsó Harry Potter előadásain, mostanra kis túlzással kiürültek, hiszen akit igazán érdekelt a film, az már minden bizonnyal meg is nézte.

Ahogy az várható volt, meglehetősen nagyot esett az érdeklődés a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész iránt, hiszen a legtöbben már a premier első napjaiban megnézték a filmet. Ez például Amerikában számokban kifejezve azt jelenti, hogy a film pénteken a megszokott 50-55% helyett 84%-ot csökkentek a bevételei az előző péntekhez képest. Persze a 14,6 milliós bevétel még így is hatalmas, köszönhetően a rekordkezdésnek.

A teljes hétvégét tekintve az utolsó Harry Potter 48 millió dollárral növelte bevételét hétvégén Amerikában, ami azt jelenti, hogy a film tíz nap alatt 275 millióig jutott el, s ennyi idő alatt ennél többet mindössze egy film produkált mióta világ a világ: A sötét lovag. A HP zárása egyébként a hétvégét tekintve már elveszítette első helyét, hiszen az Amerika kapitány-mozifilm azonnal letaszította a trónról.

A Harry Potter-franchise összbevételeit tekintve a moziban ezzel átlépte a hétmilliárdos határt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ADAMEX9 #11
    Köszönjük szépen ezt a kimerítő elemzést.
    Nekem tetszik a HP univerzum, pedig előtte soha nem olvastam vagy néztem ilyesmi témákat. Valahogy van egy olyan megragadó feelingje.
  • tibisan #10
    mindig is egy dedós mesefilm volt, te szerencsétlen..
    az , hogy ki rendezi , mit sem javít az összképen ...
    kit akarsz , ki rendezze , mikor herri motoros seprűn repül , hogy neked hatalmas élmény legyen ... avataros kameron ??

  • Picizöldfül #9
    Borzasztóan sajnálom,és szánalmasnak találom,hogy a világ ott jár,hogy egy ilyen senkiházi rendező kezébe adták az ötödik résztől a filmet..az ötödik részt még lenyeltem vhogy,de a hatodiknál nálam kiverte a biztosítékot a rendező,így már "meglepetést" nem tudott dévid jétsz okozni a 7.részekkel..szánalmas gyerekmesévé(pg13) degradálta a HP univerzumot(na meg a könyvhöz való hűtlenség)...de hát a Pénz (és az idiotizmus) uralja a világot.Köszöntem leléptem.
  • donceleger #6
    Nem is csoda, rendesen ellaposodott a story!
    Az első részek még jók voltak, majd jöttek a szarabbak. Én dvd-n néztem meg a halál ereklyéi 1. részét, de azt hittem már sosem lesz vége. untam és nem is történt benne semmi említésre méltó, legalábbis a Potter-Voldemort harcát semmi lényeges momentumot nem érintett. Teljesen felesleges és kihagyható lett volna, csak azért, hogy elnyújtsák mint a rétest, ezért nem kellett volna két részben megoldani a befejezést. Annyira szar volt, hogy lehet az utolsó utolsó részét már meg sem nézem, nem hogy moziban, de még otthon sem!
  • ddt500 #4
    A 350 szerintem simán meg lesz. Én direkt a 2D verziót néztem meg. Asszem kezdek leszokni a 3D-ről a Transformsers óta.
    Hol a cikk az Amerika Kapitány 65 milliós nyitásáról???
  • anubys1984 #3
    Várható volt, hogy nagyot fog esni, de erre azért nem számítottam. A nyitóhétvégéje a legnagyobb volt, a második viszont már a top20-ban sincs benne. Így a 350M végeredmény sem lesz meg...
  • alien47 #2
    Én olvastam a könyvet, annál biztos nem jobb a film...
  • ADAMEX9 #1
    Érdekes, épp tegnap néztem meg a filmet Wisconsin-ban és tele volt a terem.
    3D paraszvakítás itt is bejátszott, összesen talán 3 effekt volt amire azt mondom hogy "wooo".
    Amúgy jó kis film, de szerintem nem az eddigi legjobb. Plusz kicsit rövidnek tűnt.