Szekeres Viktor

A nézőknek bejött a Transformers 3

Úgy tűnik, hogy a közönség jobban kedveli a Transformers 3-at, mint az előző epizódot, ami persze nem is csoda, hiszen Michael Bay idei próbálkozása jobban sikerült, mint az előző, elvetélt kísérlet.

A Transformers 3 Amerikában premierjének második hétvégéjén 47,1 millió dollár bevételt hozott, ami azt jelenti, hogy az előző hétvégéhez képest 51%-os bevételcsökkenést könyvelhetett el a Paramount, ami a műfajban és a blockbuster filmek között elég jónak számít. A csökkenésen általában a filmek minőségét, azaz a közönségreakciót is le lehet mérni, nem is csoda, hogy annak idején az 1. rész 47,5%-ot, míg a Transformers 2 62%-ot zuhant a második hétvégéjére.

S ami még fontosabb, hogy a Transformers 3, bár messze a 2. rész startja alatt kezdett, elkezdte ledolgozni hátrányát, hiszen a 47 millió dolláros második hétvége már jobb, mint az előző rész 42 milliós eredménye - ilyen tempóban a film Amerikában is elérheti a 400 millió dolláros bevételt. Bár az természetesen még így is jóval kevesebb nézőt fog jelenteni, mint a második rész esetében, hiszen a Transformers 3-nál a 3D-s helyárak dobják meg a bevételeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tibisan #4
    akkor nem az a gyépés (téged is beleértve persze)aki két hetet vár hogy ezt kijelentse ,és megint csak az amerikai nézettséghez méri , hogy egy film sikeres -e( mikor a világnézettség az első héten behozta már a film költségét)???

  • kalapos01 #3
    Te sem álltál sorba nagyon, amikor az észt osztogatták: szerinted mikor lehet egy film második hétvégi bevételeiről írni? Az első vagy a harmadik héten. (Vagy csak egy újabb gyépés, aki a címig jutott el?)
  • tibisan #2
    2 héttel a premier után ilyet kijelenteni viktor ??
    erre melyik előző cikkedből jöttél rá ilyen sokára ?
  • freemanone #1
    napi kötelező transformers cikk.... kicsit uncsi már -.-'