Szekeres Viktor

Már félmilliárd forintnál tart az év eddigi legnagyobb sikere

A héten meglesz az első, itthon 500 millió forint bevételig eljutó film. A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken-t a világon mindenhol zabálják, Amerikában viszont bukással egyenértékű eredményt produkált.

A hazai mozikat hétvégén a Harry Potter-rajongók özönlötték el, a filmet péntektől vasárnapig 135 192 néző látta Magyarországon, így természetesen a bevételi toplistán az első helyet szerezte meg. Összehasonlításképp a második helyezett Transformers 3 20 433 nézőt produkált hétvégén, míg a harmadik helyezett Micimackó 10 220-at, ami mindössze 26%-os csökkenést jelent az előző hétvégéhez képest.

Azonban a top 10-es lista és az év legnézettebb filmje idehaza még mindig a Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken. A kilenc hete bemutatott kalandfilmet már 361 188-an látták, s a bevételei 490 millió forintnál járnak, tehát napokon belül meglesz a félmilliárdos álomhatár. Az idei toplistán egyébként egyelőre a Másnaposok 2 a második 309 586 nézővel, míg a Transformers 3 a harmadik 228 507-tel, de az új Harry Potter valószínűleg be fogja előzni utóbbit.

A negyedik Karib-tenger kalózai-film egyébként Amerikán kívül szinte mindenhol hatalmas sikerrel fut, világszerte 787 millió dollár bevételt hozott, aminél többet csak az Avatar és a Titanic teljesített. Épp ezért érdekes, hogy a 250 millió dollárba (+75 millió marketingdollárba) kerülő film Amerikában kvázi megbukott, hiszen csak 234 millió dollárig jutott el, ezzel elmaradva a 423 milliós második, de még a 309 milliós harmadik résztől is. (Nézőszám tekintetében a szakadék még nagyobb, hiszen a negyedik rész bevételeit a 3D-s jegyárak jócskán megnövelték.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #4
    Mint ahogy az USA összes mozija is a Disney-nek csenget...
  • kalapos01 #3
    Azt nem is tudtam, hogy a pesti Corvin mozi a bevételeket Amerikába szokta utalni.
  • bladesoft #2
    Még nem láttam.. de ismerősök szerint nem volt nagy durranás.
    De egyet figyelembe kell vennünk ha behozza(ta) az árát akkor mindegy hogy Amcsiban csak x összeget hozta vissza ha a világ többi részéről meg pozitív pénztári egyenleggel zár a film.