Szekeres Viktor

A magyar Potter-rajongókról példát vehetne Amerika

Miközben Amerikában hatalmas bevételcsökkenést produkált a Harry Potter és a halál ereklyéi 2. rész, itthon meglehetősen jól szerepelt a második hetében is és már 300 ezer néző fölött jár.

Bár a Harry Potter és a halál ereklyéi 2. rész premierhétévégi nézettségi mindössze a péntektől vasárnapig produkált eredményeket fedi, még így is meglehetősen jól mutat az, hogy múlt hétvégén, azaz csütörtöktől vasárnapig, a bemutató második hetében mindössze 32%-kal csökkent a bevétele. Ez természetesen azt jelenti, hogy Magyarországon ismét a Harry Potter volt a legnézettebb film a hétvégén, egész pontosan 90 569 nézővel.


A többi filmnek természetesen esélye sem volt ezen eredmény megközelítésére. Legközelebb az egyetlen múlt heti premier, A gondozoo járt, mely mindössze 23 kópiával jónak mondható 28 231 nézőt produkált. Kevin James beszélő állatos filmje mögött a 3. helyet a Transformers 3 szerezte meg alig 9%-os bevételcsökkenést produkálva: az újabb 18 641 néző már 257 ezer fölé röpítette a scifi össznézőszámát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!